Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’Observatori de Turisme Sostenible dona a conèixer la gestió de dades obertes per a la governança a la xarxa INSTO

L’Observatori de Turisme Sostenible dona a conèixer la gestió de dades obertes per a la governança a la xarxa INSTO

(21/10/2022)

Mallorca es presenta per primera vegada de forma presencial a la reunió mundial de la Xarxa Internacional d’Observatoris de Turisme Sostenible que ha tengut lloc a Madrid.

L’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca participa en la reunió mundial de la Xarxa Internacional d’Observatoris de Turisme Sostenible (xarxa INSTO) de l’Organització Mundial del Turisme, que ha tingut lloc a la seva seu central de Madrid. Representants de 35 observatoris han posat en comú les darreres actualitzacions sobre el desenvolupament del turisme internacional. Així com els avenços sobre el mesurament del turisme sostenible i el paper que desenvolupen els observatoris de la xarxa INSTO en la transformació sostenible dels destins.

Per primera vegada de manera presencial, l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca, que depèn del Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, ha estat presentat a la resta de la xarxa, juntament amb sis observatoris més. En la convenció, s’ha donat a conèixer la gestió del portal de dades obertes per a la governança que publicarà pròximament l’Observatori de Mallorca. També s’ha compartit la intenció de l’entitat de gestionar models predictius per poder oferir més informació a l’hora de prendre decisions i generar polítiques enfocades a la sostenibilitat turística de l’illa.

A la trobada, que ha durat dos dies, han assistit el director insular de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori, i la responsable de l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca, Mónica Núñez.

Aquesta reunió ha estat una oportunitat per als observatoris ja establerts, les possibles destinacions interessades i altres parts interessades del turisme per compartir experiències, aprendre de les bones pràctiques i avançar junts en els esforços de crear un destí sostenible.