Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'Observatori de les Persones Majors de Mallorca celebra la seva novena reunió ordinària

L'Observatori de les Persones Majors de Mallorca celebra la seva novena reunió ordinària

(11/12/2018)

La sala d'actes de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), ha acollit aquest migdia la celebració de la novena sessió ordinària del Ple de l'Observatori de les Persones Majors de Mallorca, que ha estat presidit pel vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan.

Durant la trobada s'han presentat els resultats preliminars de l'estudi sobre «On volen viure les persones grans de Mallorca», elaborat per l'IMAS i que deixa, com a principals conclusions, que les persones majors de la nostra illa volen «romandre a ca seva o si més no al seu entorn més pròxim quan comencen a ser dependents», tal i com ha explicat De Juan.

Així mateix s'ha presentat el projecte de col·laboració amb la conselleria de Salut del Govern; Mapa d'actius en salut i també s'han donat a conèixer les conclusions de la campanya de visibilització i reconeixement de les dones grans a la societat, col·laboració de l'IMAS amb la direcció insular d'Igualtat del Consell.

D'altra banda, les diferents comissions de treball en què es divideix l'Observatori han donat a conèixer els diferents projectes en els que treballen actualment. Així, la comissió d'Atenció a la Dependència ha presentat el reglament de Règim Intern i la campanya de sensibilització de la UIB sobre la realitat de les persones majors i els seus cuidadors. Per la seva part, la comissió de Promoció de l'Autonomia ha donat a conèixer els resultats preliminars de l'anàlisi de necessitats formatives del col·lectiu, així com l'edició per al 2019 del catàleg d'activitat i recursos per a la promoció de l'envelliment actiu.

L’Observatori de les Persones Majors de Mallorca és un òrgan col·legiat, de caràcter tècnic i consultiu, adscrit al Departament de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca, i té com a finalitat establir un sistema d’informació per conèixer i per analitzar la realitat i les necessitats psicosocials i econòmiques de les persones majors de l’illa. El seu principal objectiu és el d'orientar i formular propostes de millora a les diferents administracions i entitats que ofereixen atenció i suport a aquest col·lectiu de persones.

L'Observatori està adscrit a l'IMAS, i compta amb la participació de representants de les administracions i entitats que ofereixen atenció i suport a la gent gran. Concretament, a més de l'IMAS, estan representats el departament de Participació Ciutadana del Consell; la conselleria de Salut i la Conselleria de Serveis Socials del Govern; els Ajuntaments de Palma, Calvià, Manacor, Llucmajor i les mancomunitats del Pla i el Raiguer, a més de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears; la Universitat de les Illes Balears; la Societat Balear de Gerontologia i Geriatria; l'Institut d'Estadística de les Illes Balears; el Grupo Cinco; Domus Vi; la Fundació la Caixa; INTRESS; la Fundació Aldaba; Ibestat; Padrins i Padrines Flautes de Mallorca; les associacions de jubilats dels sindicats CCOO i UGT; la Federació de Gent Gran de Mallorca; el GREC; la Universitat Oberta de Majors; la Federació d'Associacions de Jubilats i Pensionistes de la CAIB; la Plataforma Cap Endavant i els grups polítics amb representació al Consell.