Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS ofereix formació als tècnics municipals amb una nova convocatòria de quatre cursos

L'IMAS ofereix formació als tècnics municipals amb una nova convocatòria de quatre cursos

(06/09/2016)

La iniciativa s'ha posat en marxa a través d'un acord amb el Departament de Desenvolupament Local i a través de la qual es duen a terme des de 2015 diferents activitats formatives als tècnics de serveis socials dels municipis de Mallorca.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), juntament amb el Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, durà a terme una sèrie d'activitats formatives adreçades al professionals dels serveis socials dels diferents ajuntaments de l'illa.

 

Des de la secció de Suport Tècnic Municipal, que s'inclou dins la Direcció Insular d'Inclusió, es detectaren noves necessitats formatives en el col·lectiu dels professionals dels serveis socials municipals que fins aleshores no havien estat ateses per cap administració. D'aquesta manera, el setembre de 2015 es renovà l'acord de col·laboració amb el Departament de Desenvolupament Local per tal de posar-les en marxa.

 

El 2015 es realitzaren 8 cursos que han comptat amb la participació de 203 professionals de 41 municipis de l'Illa.

 

Després d'aquesta primera convocatòria de cursos, la secció de Suport Tècnic Municipal ha valorat les necessitats i demandes dels treballadors municipals i ha proposat pel 2016 una sèrie de quatre cursos, que responen a les necessitats detectades.

 

Així, el mes de juliol passat es dugué a terme el curs Taller de gestió de l'estrès (tècniques per a professionals sociosanitaris), una activitat formativa de 10 hores en la que participaren 25 professionals dels serveis socials.

 

Un altre dels cursos que està previst per aquest tercer trimestre és Com optimitzar la interactuació social. Aquest curs té una durada de 50 hores i està dividit en cinc sessions formatives (la primera de les quals es dugué a terme el passat juliol), en les que hi participaran 15 treballadors dels serveis socials municipals.

 

L'empoderament de les persones usuàries dels serveis socials, és el tercer dels cursos prevists per aquest trimestre i disposa de 40 places i 20 hores lectives de formació. Degut a la demanda i per facilitar el desplaçament dels treballadors es va fer un primer grup a Palma, el mes de juliol i per als mesos d'octubre i novembre estan previstes altres dues sessions a Inca.

 

Finalment, el mes de novembre es durà a terme el curs de Programació neurolingüística (PNL), en aquest cas, l'activitat es divideix en dos nivells i tendrà una durada total de 20 hores lectives, dividides en quatre sessions, amb una capacitat per a 40 persones.

 

Aquests cursos estan adreçats als professionals dels serveis socials de tots els ajuntaments de l'Illa, i es dóna prioritat als municipis de menys de 20.000 habitants. Eventualment també es poden beneficiar d'aquestes activitats formatives els professionals assignats a serveis o projectes de titularitat municipal, però de gestió concertada amb entitats privades.