Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS inverteix 2,4 milions d’euros en la modernització de la residència La Bonanova

L’IMAS inverteix 2,4 milions d’euros en la modernització de la residència La Bonanova

(11/01/2017)

En aquesta primera fase, la qual suposarà la creació de 68 noves places per a persones dependents, es remodelarà la planta 9 de la residència per tal d’adaptar les instal·lacions a les necessitats d’atenció especialitzada de les persones majors.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver i el seu vicepresident, Javier de Juan, han firmat avui el projecte de reforma de la planta 9 de la residència per  a persones majors La Bonanova. Amb aquesta signatura s'inicia el procés de licitació del projecte de reforma d'aquest centre, que compta amb un pressupost de 2.414.354,65 euros i que suposarà una millora de les instal·lacions i una adequació de les mateixes a la normativa vigent.

 

En aquesta ocasió es vol apostar per flexibilitzar al màxim la distribució de la planta, de forma que es crearan 34 habitacions que es poden configurar de diferents formes en funció de les necessitats dels seus usuaris. D'aquesta manera la planta podrà tenir des de 42 places (26 habitacions individuals i 8 dobles) fins a 68 places (34 habitacions dobles), totes elles noves places per a persones dependents.

 

La consellera Margalida Puigserver ha manifestat que “amb la signatura del projecte de reforma de la residència La Bonanova, el qual es suma a la  reforma ja iniciada de la Llar d'Ancians de General Riera, continuam amb el nostre compromís de reformar i modernitzar les residències i llars de l'IMAS durant aquesta legislatura, i convertint les places existents i que ja no s'utilitzen en places per a persones dependents, alleugerint així la llista d'espera”.

 

D'aquesta manera la planta quedarà dividida en dues ales i un espai central, amb zones comuns que fins ara no existien. L'objectiu d'aquesta nova configuració és fer de cada una de les plantes de La Bonanova una zona independent i totalment equipada amb tots els serveis necessaris. Així, els usuaris disposaran d'un menjador, una sala d'estar, dos banys geriàtrics, a més d'una zona per a rebre les visites dels familiars i un espai destinat a fisioteràpia i a teràpia ocupacional. Així mateix, els treballadors comptaran també amb un espai propi com ara un control d'infermeria o un office.

 

A les habitacions s'eliminaran les parets innecessàries deixant un espai diàfan i una petita zona de distribució que permetrà les maniobres necessàries del mobiliari geriàtric, amb la qual cosa es millora l'accessibilitat en tota la planta i es suprimeixen les barreres arquitectòniques. Totes les habitacions comptaran també amb sortides d'oxigen i amb bany accessible, de manera que totes i cadascuna d'elles es podran adaptar als diferents perfils i les diferents necessitats de les persones dependents.