Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS i l'APEIB estudien impulsar projectes de suport als joves tutelats

L'IMAS i l'APEIB estudien impulsar projectes de suport als joves tutelats

(26/10/2017)

La consellera Margalida Puigserver ha mantingut avui una trobada amb els responsables de l'Associació Pro Emancipats de les Illes Balears per tal de conèixer de primera mà el seu projecte.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, juntament amb la directora insular de Menors i Família, Magdalena Gelabert, s'ha reunit avui amb els representants de l'Associació Pro Emancipats de les Illes Balears (APEIB) per tal de conèixer de primera mà el seu projecte i establir futures vies de col·laboració amb l'entitat.

 

Puigserver s'ha mostrat molt interessada en la feina que es fa des de l'APEIB, associació que treballa per atendre les necessitats dels joves que han format part del sistema de protecció de menors i que s'enfronten a la seva emancipació en complir els 18 anys.

 

En concret es centren en dur a terme projectes de suport als joves tutelats en el seu procés d'emancipació, acompanyant-los i assessorant-los abans i després; promoure i desenvolupar campanyes de sensibilització social per informar de la realitat del col·lectiu i desmitificar prejudicis entorn a les històries d'aquests joves.

 

Des de l'associació volen, a partir de la pròpia experiència, crear un vincle de grup entre els joves que deixen d'estar tutelats i facilitar així el seu pas a la vida adulta, complementant els diferents programes de pre emancipació i emancipació que es duen a terme des de les administracions públiques.