Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS finalitza la primera fase de modernització de la residència de La Bonanova

L’IMAS finalitza la primera fase de modernització de la residència de La Bonanova

(11/03/2020)

El conseller Javier de Juan ha visitat avui la novena planta ja reformada d’aquest centre per a persones majors.

El conseller del Departament de Drets Socials del Consell de Mallorca i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha firmat avui l’acta de final d’obres de la reforma que l’IMAS ha duit a terme a la novena planta de la residència de La Bonanova amb l’objectiu tant de modernitzar-la com d’adequar-la a la normativa vigent. De Juan, juntament amb la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, han visitat la planta ja acabada amb la que finalitza la primera fase de la reforma integral de la residència.

El cost de la reforma ha estat de 1.722.098,41 € i es preveu que pugui ser ocupada pels residents abans de l’estiu, quan s’hagi col·locat ja el nou mobiliari geriàtric adaptat a les necessitats del servei. Amb la reforma, l’antiga planta s’ha dividit en  dues ales i un espai central, amb zones comuns que fins ara no existien, i s’ha intentat fer un espai més agradable aprofitant més la llum natural i obert cap al Castell de Bellver. Igualment, s’han creat 34 habitacions que es podran adaptar a les necessitats dels usuaris, és a dir, la planta podrà tenir des de 42 places (26 habitacions individuals i 8 dobles) fins a 68 places (34 habitacions dobles), totes elles per a persones dependents.

El conseller ha explicat que «el nostre objectiu és fer de cada una de les plantes de La Bonanova una zona independent i totalment equipada amb tots els serveis necessaris i totalment adaptats al perfil dels residents». En aquest sentit, totes les habitacions comptaran amb sortides d'oxigen i amb bany accessible i, a més, els usuaris disposaran d'un menjador, una sala d'estar, dos banys geriàtrics, una zona per a rebre les visites dels familiars i un espai destinat a fisioteràpia i a teràpia ocupacional.