Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS destina 760.000 euros a subvencions d'obres i millores per a l'autorització de centres d'entitats de menors i d'inclusió

L'IMAS destina 760.000 euros a subvencions d'obres i millores per a l'autorització de centres d'entitats de menors i d'inclusió

(03/08/2017)

La institució depenent del Consell de Mallorca ha obert una convocatòria pública d'ajudes econòmiques per a inversions destinades a l'autorització i acreditació dels serveis i/o centres adreçats a l'atenció de població del sistema de protecció de menors o d'inclusió.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha obert una convocatòria pública d'ajudes econòmiques destinada a entitats i associacions privades sense ànim de lucre i autoritzades per a la guarda de menors en acolliment residencial dels infants que es troben en situació de desprotecció a Mallorca, així com també per a aquelles que prestin servei al col·lectiu de persones en risc o situació d'exclusió social.

 

Concretament, la institució insular ha pressupostat un total de 760.000 euros per a subvencionar aquelles inversions destinades a l'autorització i acreditació dels serveis i/o centres adreçats als dos col·lectius esmentats. Així, per exemple, són subvencionables les obres d'adequació dels elements que conformen el centre o habitatge per a obtenir les condicions mínimes d'habitabilitat o que les millorin, i també la dotació de mobiliari i/o maquinària amb coherència amb l'ús previst.

 

Des de l'IMAS apunten que les despeses subvencionables són les realitzades des de l'1 de gener de 2016 fins al 31 de desembre de 2017. En aquest sentit, les sol·licituds es poden presentar tant per obres com per mobiliari i, en ambdós casos, es pot arribar a subvencionar en la seva totalitat, si bé, en el cas de les obres l'import màxim és de 60.000 euros, i en el cas del mobiliari de 15.000 euros.

 

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, ha destacat que "les condicions amb les què l'IMAS presta servei als col·lectius més vulnerables, especialment el de menors i el de persones en situació d'exclusió, han de ser les millors possibles, i amb aquesta nova línia de subvencions feim una passa més per tal de millorar l'atenció oferida".

 

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el dia 23 d'agost. Les bases i els annexes a complimentar es poden trobar a la pàgina web de l'IMAS, a l'apartat d'inserció social: http://www.imasmallorca.net/ca/unprograma/1348