Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS destina 150.000 euros a les ajudes individuals per a gent gran

L'IMAS destina 150.000 euros a les ajudes individuals per a gent gran

(11/07/2016)

La convocatòria de 2016 s'ha publicat al BOIB del passat 7 de juliol i el termini de presentació finalitza el 16 d'agost, i consta de tres modalitats: ajudes tècniques, tractaments professionals sociosanitaris, i estris bàsics en l'habitatge.

L'Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca destinarà enguany un total de 150.000 euros a les ajudes econòmiques individuals per a persones majors. Les sol·licituds per accedir a aquestes ajudes es poden presentar fins el proper dia 16 d'agost, és a dir, 40 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de les bases al BOIB, fet que es va produir el passat 7 de juliol.

 

Les ajudes objecte d’aquesta convocatòria tenen tres modalitats:

 

- Ajudes tècniques, entenent-se com a tals les que actuen com a intermediàries entre la persona i l’entorn i faciliten així una major mobilitat i autonomia de la persona major. Serien les pròtesis i les òrtesis, per una banda, i aquelles eines o utensilis que tenen com a objectiu suplir les limitacions i/o mancances funcionals de les persones majors (llit hospitalari, cadira de dutxa...).

 

- Tractaments professionals sociosanitaris, és a dir, tractaments rehabilitadors dirigits a aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones majors afectades per processos pluripatològics o per processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu. Només es valoraran les ajudes en cas que no existeixi un recurs públic que tengui la competència de cobrir el tractament sol·licitat.

 

- Estris bàsics en l'habitatge. Fa referència a aquelles estris indispensables per desenvolupar les activitats de la vida quotidiana al domicili.

 

La convocatòria està oberta a tothom que tengui més de 65 anys i estigui empadronat a Mallorca que no hagi rebut una subvenció pel mateix concepte en les dues convocatòries anteriors ni sol·licitar ajudes incloses al catàleg general del material ortopèdic vigent pel 2015 i 2016 del Sistema Nacional de Salut, exceptuant: cadira de rodes, caminadors, audiòfons, pròtesis ocular, plantilles, sabates ortopèdiques, faixes lumbars i coixins antiescares.

 

La despesa ha de ser posterior al 26 de maig de 2015 (data en què acabà el termini de sol·licituds de la convocatòria anterior) i fins al darrer dia de presentació d'enguany.

 

Per altra banda i per poder accedir a la convocatòria de, la renda de la unitat familiar no ha de superar els 12.346,95 euros en el cas de ser una unitat familiar d’un membre; els 16.836,75 en el cas de ser dos membres; 21.326,55 en el cas de tres, i 25.816,35 en el cas de quatre o més.

 

Totes les persones interessades en sol·licitar aquestes ajudes trobaran a la web de l'IMAS (http://www.imasmallorca.net/ca/unprograma/86) tota la informació i documentació necessària per a poder fer-ho.