Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS celebra la setmana internacional de la família amb un reconeixement a les famílies d’acollida

L’IMAS celebra la setmana internacional de la família amb un reconeixement a les famílies d’acollida

(11/05/2020)

La institució organitza una sèrie d’activitats virtuals i llança una campanya per a donar a conèixer l’acolliment familiar

El 15 de maig és el Dia Internacional de les Famílies i per aquest motiu des de l’IMAS s’han organitzat una sèrie d’activitats amb les que es vol donar a conèixer la tasca que duen a terme les famílies d’acollida amb les que treballa la institució. A més des de l’àrea d’Infància i Família s’ha posat en marxa una campanya en xarxes socials en la que són les pròpies famílies acollidores les que expliquen que ha suposat per elles l’acolliment familiar.

Així, per dijous 14 de maig està prevista la taula rodona virtual «Converses en família» que comptarà amb la participació de Javier de Juan, president de l’IMAS i Conseller de Drets Socials;  Maria Ángeles Fernández, directora insular d’Infància i Família; Pep Lluís Oliver, professor titular de Pedagogia Social i d'Educació de la UIB;  Margarita Reynés, família Cangur; Joan Escandell, coordinador del Servei d’Atenció a les Famílies de l’IMAS i  Tomeu Binimelis i Elena Briones, dos joves ex-tutelats. La taula rodona s’emetrà en directe a través del canal de youtube del Consell de Mallorca a partir de les 18:00h i estarà obert a la participació dels espectadors.

A més, el divendres 15 la Comissió de Famílies de l’IMAS es reunirà per a tractar diversos temes relacionats amb els diferents tipus d’acolliment familiar representants a la comissió. I coincidint amb aquesta setmana es reunirà, també virtualment el proper dimecres, el Consell de la Infància i Adolescència de l’IMAS, on són els menors en situació d’acolliment els qui exposen les seves problemàtiques i inquietuds. 

El Dia Internacional de la Família va ser constituït per la ONU el 1993 per tal de donar a conèixer el paper fonamental de les famílies en l’educació dels nins i nines des de la seva primera infància, entenent per família la unitat bàsica de la societat. La pandèmia del covid-19 ha fet evident la necessitat de tenir cura de les persones i famílies vunerables, ja que són aquestes darreres les que pateixen directament la crisi en veure’s obligades a protegir tots els membres, tal i com recull el lema escollit per enguany «Famílies en desenvolupament: Copenhague i Beijing + 25» que commemora els 25 anys de la Declaració de Copenhague i de la plataforma d’acció de Beijing. 

 Actualment l’IMAS dóna servei a 418 famílies acollidores i a altres 440 amb expedient obert de declaració de risc.