Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS avança cap a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual amb la creació de noves places a la zona de Llevant

L’IMAS avança cap a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual amb la creació de noves places a la zona de Llevant

(21/02/2022)

APROSCOM gestionarà una nova residència i centre de dia a les plantes superiors de s’Hospici, espai cedit per l’Ajuntament de Felanitx.

La presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i consellera de Drets Socials, Sofia Alonso, i el director insular de Persones amb Discapacitat, Andrés López, s’han reunit avui a Manacor amb els responsables de la Fundació APROSCOM, que treballa per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn del desenvolupament de Mallorca.

Actualment, 327 persones es beneficien d’alguns dels serveis concertats que l’IMAS té amb APROSCOM. A més, l’entitat s’encarregarà de la gestió de les primeres places per a persones amb discapacitat intel·lectual que l’IMAS ha autoritzat a Felanitx. En concret, es tracta de 7 places residencials i altres 7 de centre de dia que estaran ubicades a les plantes superiors de s’Hospici, un espai cedit per l’ajuntament de la localitat i que donarà resposta a una demanda dels familiars de la zona de Llevant, que fins ara no disposava de cap recurs similar.

«Treballam perquè les persones amb discapacitat de Mallorca puguin viure una vida plena i tenguin un rol social actiu i reconegut. Però a més, amb la incorporació d’aquestes noves places, donam resposta a una demanda de les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual amb grans necessitats de suport de la zona de Llevant», ha explicat Alonso.

Les dues institucions han compartit el seu coneixement i experiències per avançar en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat i articular objectius de cara a futures col·laboracions i línies de feina conjuntes. Els responsables de l’IMAS s’han  interessat per les demandes d’APROSCOM i per les seves propostes en vista al gran pacte amb les entitats del tercer sector social que prepara la institució amb la finalitat de millorar-ne els serveis i les condicions laborals.

L’IMAS continua els contactes amb les diferents entitats de la xarxa pública de serveis socials per a persones amb discapacitat per acabar d’acordar els objectius i els compromisos de treball i avançar cap a la plena ciutadania de les persones amb discapacitat de Mallorca. La intenció és elaborar un document conjunt de propostes i aprovar-lo en sessió plenària del Consell.

Per a la presidenta de l’IMAS «el pacte que plantejam és un pacte a 4 anys que asseguri que no quedi cap persona amb discapacitat sense el recurs que necessita, ja sigui un servei residencial -  residència, habitatge supervisat o suport a l’habitatge -  o servei de dia, així com ampliar la resta de serveis que ja tenim i crear-ne de nous, a més de millorar les condicions tant per a les persones usuàries com per als treballadors».

En aquest sentit, el responsable de l’àrea de persones amb discapacitat ha avançat que «en aquests moments ja estam treballant en l’ampliació de les places i noves concertacions però, a més a més, volem cercar fórmules per innovar als serveis, per garantir la igualtat d’oportunitats i l’autonomia del col·lectiu de persones amb discapacitat».

Des que va començar la pandèmia, l’IMAS ha mantingut els concerts amb les entitats del tercer sector i ha atès més de 4.000 persones amb discapacitat gràcies al treball telemàtic i personalitzat en el cas dels serveis residencials. A més, 1.800 persones amb discapacitat han tengut una feina mentre el mercat laboral s’ha anat reactivant gràcies als programes d’inserció sociolaboral de l’IMAS.