Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS adopta mesures per a prevenir el coronavirus a les residències i centres de gent gran

L’IMAS adopta mesures per a prevenir el coronavirus a les residències i centres de gent gran

(10/03/2020)

La Direcció Insular de Gent Gran treballa en coordinació amb la Conselleria de Salut i el Ministeri de Sanitat per prevenir la propagació del COVID 19.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha començat a aplicar els protocols actualitzats per a la prevenció del COVID 19 a les llars, centres residencials i de dia. Ho fa en coordinació amb la Conselleria de Salut i seguint les recomanacions que el Ministeri de Sanitat ha transmès a la Direcció Insular de Gent Gran després de diverses reunions  conjuntes amb l'IMSERSO i representants de les Comunitats Autònomes, diputacions, cabildos i consells insulars.

En concret, els centres residencials i de dia gestionats de manera directa pel Consell de Mallorca, han començat a aplicar les següents mesures: 
- Limitar les visites als residents. Que es facin només d'una persona i evitant els infants menors de 15 anys.
- Restringir les visites de persones amb simptomatologia respiratòria. 
- Limitar les visites de persones que hagin estat a les zones de risc els darrers 14 dies. En aquest sentit, s’ha fet arribar a les direccions dels centre i direccions assistencials un link on es poden seguir de manera actualitzada les àrees afectades. 
- Informar a traves de cartelleria als llocs més visibles del centre de les mesures higièniques de rentat de mans i d'higiene respiratòria.
- Formar a les famílies, residents i treballadors en les mesures higièniques de rentat de mans i d'higiene respiratòria.

Aquestes mesures preventives també s'han enviat als centres privats de Mallorca a mode de recomanació sanitària, tal i com marca el document del Ministeri de Sanitat. 

En el cas de les llars, per prevenir la propagació del COVID 19 també es limita l’entrada al centre a aquelles persones que tinguin simptomatologia respiratòria, per responsabilitat amb la resta d'usuaris, a les que hi hagin estat en zones de risc al manco durant els 14 dies posteriors a haver tornat i, a més,  es demana que les activitats que es desenvolupin respectin aquestes mesures i que es duguin a terme a espais que es puguin ventilar.