Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’espectacle de dansa Dosis de paraíso, que opta a cinc premis Max, al Teatre Principal

L’espectacle de dansa Dosis de paraíso, que opta a cinc premis Max, al Teatre Principal

(13/07/2021)

L’obra de l’israelià Sharon Fridman es podrà veure aquest divendres 16

Dosis de paraíso, la darrera creació del prestigiós coreògraf israelià Sharon Fridman, arribarà al Teatre Principal de Palma aquest divendres, 16 de juliol, en una única funció a la Sala Gran, dins el II festival d’estiu «Fila U».

Aquest espectacle coreogràfic és una exploració sobre l’amor i les relacions personals i sentimentals, una exploració a partir d’un diàleg del llenguatge corporal i la dansa amb les noves tecnologies en la recerca d’espais emocionals, tot plegat gràcies a la feina intensa i la col·laboració d’artistes d’Espanya, de Bèlgica i d’Israel.

Amb coreografia i direcció de Sharon Fridman (nascut a Israel el 1980, però establert a Madrid des de fa anys), Dosis de paraíso compta amb la interpretació de Melania Olcina i Arthur Bernard Bazin, i la música en directe d’Ofer Smilansky.

D’ençà que es va estrenar el març de 2020, Dosis de paraíso ha anat acumulant elogis de la premsa especialitzada i del públic assistent i, fins i tot, el muntatge opta a cinc premis Max 2021: millor espectacle de dansa, millor coreografia, millor intèrpret femenina i masculí, i millor disseny d’il·luminació.

En paraules de l’autor, Dosis de paraíso «neix de la necessitat de tractar l’amor i la relació entre dues persones en escena, establint un diàleg amb les noves tecnologies que permeti trobar nous espais subjectius, emocionals. L’evolució de les relacions humanes i les seves possibilitats per aconseguir l’harmonia segueixen essent la nostra gran font d’inspiració».

Per aconseguir aquest diàleg, la tecnologia, la il·luminació i el control de l’espai escènic juguen un paper cabdal. «A Dosis de paraíso utilitzam quatre projectors amb la idea de generar espais virtuals en tres dimensions, un territori creat i il·luminat per quatre ulls que conformen un món nou, on cel i terra es confonen i qüestionen el concepte de gravetat. Tot això és la realitat», conclou Fridman.