Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’Escola de Margers de Raixa nou centre de formació SOIB

L’Escola de Margers de Raixa nou centre de formació SOIB

(25/01/2022)

La vicepresidenta Ribot: «l’Escola de Margers servirà per donar a l’ofici de marger el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les següents generacions.»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director general de Model Econòmic i Ocupació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Llorenç Pou han presentat l’Escola de Margers com a nou centre de formació SOIB.

A partir d’ara, l’Escola de Margers ubicada a la finca pública de Raixa, forma part del Registre d’Entitats de Formació i es començarà a impartir l’especialitat de construcció de pedra en sec (inclosa dins la família professional d'Edificació i obra civil). Aquesta acreditació suposa una passa més en la recuperació i consolidació de la professió de marger, un tema en el qual el Consell de Mallorca fa 32 dos anys que fa feina.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat que «els mestres margers són present, són passat i seran futur i, per això, continuam fent passes per promoure, divulgar i formar els nous professionals que garanteixin la pervivència d’aquest ofici mil·lenari. Gràcies a l’acreditació del SOIB, l’Escola de Margers servirà per donar a l’ofici de marger el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les generacions següents.»

«De la mateixa forma, volem apropar a la població una tècnica que ha evolucionat durant segles i que ha permès bastir marjades, parets i altres estructures lligades a les activitats del món rural de l’illa», ha afegit la consellera.  

Per la seva banda, el director general de Model Econòmic i Ocupació del SOIB, Llorenç Pou ha destacat que «és molt important que hi hagi espais on es pugui aprendre la tècnica de pedra en sec i es pugui formar els margers en aquesta professió. Estam satisfets perquè ja des de l’anterior legislatura el Govern està fent feina per tenir un certificat de professionalitat regulat i acreditat. Amb aquest nou centre avançam cap a la conservació de l’ofici de marger amb qualitat i crec que com a sortida professional té molt de futur».

Les primeres formacions del nou centre de formació Escola de Margers seran sobre la construcció de pedra en sec, la inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació i la sensibilització en la igualtat d’oportunitats.