Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca expressa la seva preocupació per la problemàtica de consum d'alcohol entre els joves durant les festes patronals

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca expressa la seva preocupació per la problemàtica de consum d'alcohol entre els joves durant les festes patronals

(26/10/2016)

Durant la sessió, celebrada avui a la capella de la Llar d'Ancians de General Riera, també s'han abordat qüestions com la de la reserva de sòl per a la gestió dels residus, o el foment dels processos participatius als municipis de l'illa.

La Llar d'Ancians de General Riera ha acollit avui una nova sessió de l'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca. Durant la sessió, els representants de tots els municipis de l'illa han abordat qüestions com la problemàtica que pateixen amb el consum d'alcohol entre la població més jove durant les festes patronals.

 

En aquest sentit, el representant de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'alumnes de Mallorca (FAPA) ha expressat a l'assemblea la preocupació de la seva entitat davant els resultats de l'enquesta ESTUDES, la qual apunta que el 77% dels menors consumeix alcohol, al mateix temps que xifra l'edat d'inici de consum en els 13,8 anys. L'enquesta també reflexa que el 32% dels adolescents fan un consum de risc durant els caps de setmana, i que el consum compulsiu ha augmentat del 14% al 37% entre els joves de 14 a 16 anys.

 

Per la seva part, els batles i batlesses assistents a l'assemblea han expressat la seva preocupació davant les dades exposades per la FAPA, al mateix temps que han posat de manifest la problemàtica que pateixen amb el consum d'alcohol durant les festes patronals dels seus respectius municipis.

 

Per altra part, des del Departament de Medi Ambient del Consell s'ha demanat als ajuntaments que sol·licitin una reserva de sòl per a la gestió de residus per tal de que es pugui tenir en compte durant l'elaboració del nou Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca i facilitar així que en un futur es pugui dedicar aquests espais a, per exemple, la col·locació de compactadores o de sistemes de compostatge a petita escala.