Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'aportació del Consell a la línia d'ajuts d'ISBA injecta liquiditat a més de 300 petites empreses i autònoms de Mallorca

L'aportació del Consell a la línia d'ajuts d'ISBA injecta liquiditat a més de 300 petites empreses i autònoms de Mallorca

(22/06/2020)

La participació en aquesta línia extraordinària, inclosa al pla Mallorca Reacciona, permet incrementar de 1.000 a més de 1.300 el nombre de beneficiaris a Mallorca

En la reunió que avui dematí ha mantingut la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president de la societat de garantia recíproca, ISBA, Eduardo Soriano, s'ha fet un primer seguiment de la participació de la institució insular a la línia extraordinària de finançament Covid-19 impulsada per ISBA i el Govern.

Es tracta d'una participació econòmica que arribarà a més de 300 petites empreses i autònoms de Mallorca. Els 24 milions d'euros de liquiditat aportats pel Consell a aquesta línia d'ajuts com a mesura del Pla Mallorca Reacciona, farà que més de 300 empreses menors de 10 treballadors i autònoms tenguin liquiditat a cost zero gràcies als ajuts de finançament.

«Teníem clar que en el pla de reactivació social i econòmica del Consell, Mallorca Reacciona, havíem d'ajudar el teixit empresarial de l'illa. Estam molt satisfets de destinar-ne una part del pressupost a IBSA i poguem arribar a més de 300 empreses de Mallorca per ajudar-les a obrir i mantenir aixecada la persiana durant aquesta situació de crisi», ha apuntat la presidenta Cladera, qui ha recordat que es tracta d'una actuació en coordinació amb el Govern de les Illes Balears i ISBA.

La participació econòmica del Consell a aquesta línia de finançament incrementa l'abast global dels ajuts a Mallorca, ja que permetrà que les 1.000 operacions de crèdit aprovades pel Govern a l'illa ascendeixin a més de 1.300, ampliant així el nombre total de beneficiaris a Mallorca.

Durant la reunió, a la qual també ha participat el gerent d'ISBA, Jesús Fernández, i el conseller d'Hisenda i Pressupostos, Josep Lluís Colom, la presidenta ha agraït a ISBA la seva disposició i «actuació exemplar», ha dit, amb relació a la generació de liquiditat i posada en marxa de finançament del teixit empresarial de Mallorca.

 

Pla de reactivació social i econòmica Mallorca Reacciona

La participació del Consell de Mallorca en aquesta línia de finançament mitjançant una aportació econòmica és una de les mesures incloses al Pla de reactivació social i econòmica “Mallorca Reacciona”, al qual destinarà 89 milions d’euros. D’aquests, 20 milions es destinen a accions de suport, sosteniment i impuls de l’activitat econòmica, autònoms i pimes i d’altres més específiques per sectors com ara el turisme, la cultura, el producte local i comerç.

Entre altres mesures, el Consell destina 800.000 euros a la creació de dues línies d’ajuts directes autònoms i microempreses de Mallorca, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç; posa en marxa punts d’informació i assessorament per aquest col·lectiu a tots els municipis amb menys de 20.000 habitants, mitjançant l’habilitació de 20 agents de suport als municipis, que ajudaran els professionals a gestionar i tramitar ajuts, adaptar-se a protocols i altres qüestions; destina 500.000 euros a ajuts directes per a autònoms i pimes del sector cultural i altres accions dirigides al teixit productiu de Mallorca.