Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’Ajuntament de Palma rebrà 1,6 milions d’euros del Consell per dotar les ajudes urgents a persones vulnerables amb motiu de la crisi causada pel COVID-19

L’Ajuntament de Palma rebrà 1,6 milions d’euros del Consell per dotar les ajudes urgents a persones vulnerables amb motiu de la crisi causada pel COVID-19

(07/04/2020)

Els fons es podran destinar a l’atenció social a domicili, el reforç dels serveis de teleassistència, l’adquisició d’equips de protecció individual, o la prestació de rendes socials d’urgència o d’inserció

La formalització de l’acord es farà mitjançant la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i l’IMAS, que permetrà a Cort disposar del finançament

 

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, ha posat a disposició de l’Ajuntament de Palma 1.653.448,87 euros per euros per afrontar les ajudes urgents a persones especialment vulnerables a cada municipi amb motiu de la crisi causada pel COVID-19. L’IMAS és l’encarregat de canalitzar aquestes ajudes de caràcter urgent. La formalització de l’acord es farà mitjançant la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i l’IMAS, que permetrà a Cort disposar del finançament.

Així ho han transmès la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president de l’IMAS, Javier de Juan, al batle de Palma, José Hila i al tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, en una reunió celebrada avui horabaixa.

Els fons es podran destinar a l’atenció social a domicili, el reforç dels serveis de teleassistència, l’adquisició d’equips de protecció individual, o la prestació de rendes socials d’urgència o d’inserció.

Mitjançant convenis amb l’IMAS, el Consell destinarà als ajuntaments un total de 3,6 milions, dels quals 1,6 provenen de fons de l’Estat, gestionats a través del Govern que els ha destinat a parts gairebé iguals al Consell de Mallorca i als ajuntaments. El Consell ha decidit canalitzar també cap als ajuntaments aquesta part del finançament de les ajudes amb caràcter d’urgència provinent del GOIB, 800.000 euros. Els altres 2 milions d’euros, fins a completar la quantitat compromesa de 3,6 milions d’euros, també els aporta el Consell de Mallorca de fons propis. Les quantitats assignades a cada municipi són diferents, en atenció a la carrega poblacional, segons els criteris de repartiment que tenen en compte la població general, i en particular aquella que és major de 65 anys o menor de 16.

La iniciativa parteix del RD 8/2020 de 17 de març, que habilita un fons extraordinari per transferir a les comunitats autònomes per a destinar a despeses socials urgents sorgides amb motiu de la crisi del COVID-19. Balears ha estat el destinatari de 7,5 milions d’euros del total de 300 milions que hi destina el Govern de l’Estat. D’aquests, 1,6 són els fons que el GOIB ha previst per a Mallorca. El Consell els destina de manera íntegra a l’atenció social de tots els municipis, i ho completa amb altres 2 milions d’euros, que provenen del romanent positiu de tresoreria de 2019, arribant a la quantitat global de 3,6 milions d’euros.

A més de la formalització del finançament amb Palma, el Consell signarà també els convenis amb la resta de municipis de l’illa. L’atenció social a domicili, el reforç dels serveis de teleassistència, l’adquisició d’equips de protecció individual, o la prestació de rendes socials d’urgència o d’inserció són algunes de les finalitats dels fons destinats a ajudes urgents a persones vulnerables.