Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Inspecció Turística del Consell de Mallorca aixeca set actes a establiments que incomplien la normativa COVID el cap de setmana de Cap d’Any

Inspecció Turística del Consell de Mallorca aixeca set actes a establiments que incomplien la normativa COVID el cap de setmana de Cap d’Any

(03/01/2022)

La Direcció Insular de Transició i Ordenació Turística del Consell de Mallorca ha aixecat set actes a diferents establiments turístics i oci nocturn de Palma durant les nits de cap d’Any i del dissabte 1 de gener. S'han duit a terme diverses inspeccions a Palma i Esporles, amb l’objectiu de controlar el compliment de la normativa en establiments que operen els vespres en un dels caps de setmana més rellevants de l’any per a l’oci nocturn. 

De fet, han estat unes actuacions conjuntes amb el Govern de les Illes Balears, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local en el marc del dispositiu especial coordinat per la Direcció General d’Emergències i Interior per controlar que es complia la normativa COVID i s’evitaven riscs.

Quatre de les set actes aixecades pel cos d’inspecció turística són per incompliment de les mesures preventives contra la covid en la situació actual de l’illa (nivell sanitari 3). Així, s’ha detectat que en els locals on s’ha aixecat acta no es garantia la distància de seguretat d’un metre i mig entre persones, s’incomplia l'obligatorietat d’utilitzar mascareta, no s’informava de l’aforament màxim permès o no es feia un ús correcte dels mesuradors de CO2. 

Pel que fa a la nit del 31 de desembre i la matinada de l’1 de gener, s’han aixecat dues actes COVID, i una altra per incomplir normativa turística. En el cas del vespre del dissabte 1 i la matinada del diumenge 2, han estat quatre actes, la majoria també per normativa COVID. 

Aquestes actuacions ja s’han duit a terme des del Consell de Mallorca, que va assumir el dia 1 de gener la competència en matèria d’Ordenació turística a través del nou Departament de Transició, Turisme i Esports, en virtut de l’acord de la Comissió Mixta de Traspassos Govern-Consells, referendat per Acord del Consell de Govern del passat 13 de desembre. A més de la potestat reglamentària i d’inspecció, les noves competències inclouen la planificació sectorial turística a Mallorca, el foment de l’activitat turística i la fixació de polítiques comunes amb la resta de consells.

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha remarcat que han estat unes nits tranquil·les, en què moltes festes i esdeveniments ja no s’han celebrat davant la situació complicada de la pandèmia o bé perquè no podien complir la normativa. Pel que fa a l’assumpció de noves competències, Serra ha recordat que tota l’activitat d’ordenació turística ja està integrada en el Consell i en ple funcionament, i qualsevol persona que hagi de fer un tràmit ja ho pot fer mitjançant la Seu Electrònica a www.conselldemallorca.net. Això, ha dit, és motiu d’orgull i fruit de la bona feina coordinada entre el Govern i el Consell.