Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Inaugurada l'exposició “Objecte sonor, 60 anys de grafisme musical a Mallorca”

Inaugurada l'exposició “Objecte sonor, 60 anys de grafisme musical a Mallorca”

(29/09/2016)

La mostra és una selecció de discos fets a Mallorca tenint en compte el disseny de les seves portades. Aquest dijous ha estat inaugurada pel vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i romandrà oberta fins al 31 d'octubre.

Un centenar de persones han assistit avui horabaixa a la inauguració de l'exposició “Objecte sonor. 60 anys de grafisme musical a Mallorca”. Un centener de discos, pòsters i fanzines fan un recorregut per la història més recent de l'illa, deixant-hi reflectit els canvis socioculturals que ha anat patint.

 

Durant el seu acte d'inauguració, l'exposició ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports dels Consell de Mallorca, Francesc Miralles, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, els comissaris de la mostra, Tomeu Canyelles i Tomeu Mulet, la fotògrafa i col·laboradora en el muntatge, Aina Climent i el coordinador i responsable de l'Arxiu del So i la Imatge, Francesc X. Bonnín.

 

La festa d'inauguració ha estat amenitzada per una selecció musical elaborada per Joan Cabot i Pinxo.

 

Amb independència del format, època o estil, la mostra ofereix una selecció retrospectiva de cobertes de discos fets a Mallorca al llarg de 60 anys a partir d'un criteri fonamentat en el disseny gràfic del producte. La combinació de peces emblemàtiques amb altres no gaire conegudes, reforça la idea que el disc, més enllà de ser un simple contenidor de música, evoluciona al mateix ritme que la societat mallorquina.

 

Objecte sonor” podrà visitar-se a la sala de la planta baixa del Centre Cultura la Misericòrdia fins el 31 d'octubre, en horari de dimarts a divendres de 10h a 14h i de 16.30h a 20.30h i dissabtes de 10h a 14h. El projecte es complementa amb l'edició d'un llibre que duu el mateix títol i es presentarà el pròxim 20 d'octubre.