Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Impuls per incorporar el Consell de Mallorca a la Xarxa de batles i batlesses per la Pau

Impuls per incorporar el Consell de Mallorca a la Xarxa de batles i batlesses per la Pau

(05/07/2016)

El vicepresident primer, Francesc Miralles, ha manifestat la voluntat d’incorporar el Consell de Mallorca a la Xarxa, que té entre els seus objectius difondre la cultura i l’educació per la pau i fer visibles els conflictes bèl·lics que hi ha al món. Ho ha fet com a membre de la Comissió de Relacions Internacionals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Andratx, Artà, Campanet, Consell, Felanitx, Petra i Puigpunyent, tots tenen en comú la seva pertinença a la Xarxa de batles i batlesses per la Pau que, actualment, presideix el batle d’Hiroshima. Un espai des del qual es treballa amb la finalitat de ser un grup municipalista per lluitar contra les armes nuclears, difondre la cultura i l’educació per la pau, així com per fer visibles els conflictes bèl·lics que hi ha actualment. Així ho ha manifestat el batle de Granollers i vicepresident de la Xarxa, Josep Mayoral, durant la celebració de la darrera Comissió de Relacions Internacionals de la FEMP.

 

Des de la FEMP es vol posar en marxa una campanya de difusió d’aquest grup  internacional entre els ajuntaments per promoure’n l’adhesió. És en aquesta línia de treball que el vicepresident primer, Francesc Miralles, ha manifestat la voluntat d’incorporar el Consell de Mallorca a la Xarxa «per reafirmar el compromís de la institució en totes les accions que ajudin a superar les dificultats i les desigualtats que es puguin produir en qualsevol lloc del món». Una petició que el vicepresident de la Xarxa s’ha compromès a estudiar ja que significaria la incorporació d’una entitat supramunicipal.

 

La darrera trobada de la Comissió de Relacions Internacionals de la FEMP també ha posat damunt la taula la necessitat d’incidir en el debat que hi ha a Europa sobre els Fons de Cohesió de la Unió Europea. Es discuteix com millorar-ne la regulació, la relació entre despesa i inversió, així com reforçar la governança econòmica nacional en la programació d’aquests recursos. Es tracta de respondre a qüestions com quin ha de ser el paper dels governs locals i regionals o com es pot assegurar la dimensió territorial de les polítiques estructurals.

 

«Aquesta política de cohesió de la UE ha jugat un paper important entre els estats membres i ha de continuar jugant-lo», explica el vicepresident primer, Francesc Miralles, «ara bé, es tracta que, a través de la FEMP, el món local pugui decidir a l’hora de definir el destí d’aquests recursos i no quan ja s’han distribuït».

 

La Comissió de Relacions Institucionals de la FEMP està integrada per vint-i-cinc membres en representació dels ajuntaments i altres entitats locals, entre d’altres el Consell de Mallorca.