Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Homenatge a Rafel Ramis al Teatre Principal amb l'estrena de <i> 7 agulles per la bombolla </i>

Homenatge a Rafel Ramis al Teatre Principal amb l'estrena de 7 agulles per la bombolla

(25/01/2023)

L'acte de record de l'actor bunyolí i la projecció del migmetratge es durà a terme els dies 27 i 28 de gener a la Sala Petita del Principal

L’actor Rafel Ramis, que morí el passat 16 d’octubre, serà homenatjat aquest cap de setmana al Teatre Principal de Palma amb l’estrena del darrer treball on participà l'intèrpret bunyolí: el migmetratge 7 agulles per la bombolla, del realitzador mallorquí Pau Pascual.

Aquesta pel·lícula es projectarà el divendres 27 i el dissabte 28 a les 20 hores a la Sala Petita del Teatre Principal, el que suposarà l’estrena absoluta del film. A  més, la funció inaugural comptarà, abans de la projecció, amb les intervencions de companys de Ramis, com són Laura Pons, Toni Gomila, Antoni Maria Thomàs, Aina Segura o Aina Pons, que recordaran alguns moments de la seva trajectòria i anècdotes personals. També Marga López, en representació de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears, tendrà unes paraules de record.

Durant la presentació de l’acte la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, s’ha referit a Rafel Ramis com “un dels actors més habituals i estimats de l'escena mallorquina. D'aquests actors formats damunt mateix dels escenaris, però que se saberen adaptar tant al teatre, com a la televisió o al cinema. Crec que el principal espai escènic de Mallorca, el Teatre Principal de Palma, és el lloc adequat per homenatjar un actor de la trajectòria i el reconeixement popular de Rafel Ramis".

Pau Pascual s’ha felicitat per haver pogut “congriar forces i energies per aquest homenatge, un deute que teníem amb en Rafel”. Sobre la pel·lícula, Pascual ha explicat que és “un encàrrec de Suscultura, per explicar els principis cooperativistes i l’economia solidària. Un encàrrec que hem resolt en clau de comèdia”.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, també ha recordat Rafel Ramis, de qui ha dit que “jugà un paper central en la història contemporània del teatre a les illes Balears”. “Rafel Ramis va ver una feina de picar pedra per ajudar a convertir el teatre popular dels anys 70 en el teatre professional que tenim ara”, ha conclòs Cerdà.