Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Gran èxit de la II Tirada Solidària amb Recorregut de Caça Diada de Mallorca

Gran èxit de la II Tirada Solidària amb Recorregut de Caça Diada de Mallorca

(14/09/2016)

El Centre Cinegètic de Mallorca, a Capocorb, acollí el passat cap de setmana la tirada a la qual hi participaren un total de 80 persones. Javier Garde s'alçà amb la victòria en la tirada clàssica, i Tolo Mas en la tirada a 50 plats.

Amb motiu de la Diada de Mallorca 2016, el Departament de Desenvolupament Local del Consell, juntament amb la Federació Balear de Caça i l'Ajuntament de Llucmajor, organitzaren la II Tirada Solidària amb Recorregut de Caça Diada de Mallorca.

 

La prova, que va constar d'una prova clàssica per a escopetes planes i calibres petits a 25 plats ecològics i una altra de recorregut de caça a 50 plats, va comptar amb la participació de 80 persones que simula situacions de caça amb gran varietat de trajectòries, va alçar a Javier Garde i a Tolo Mas com a respectius guanyadors.

 

El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, el batle de Llucmajor, Jaume Tomàs, i el president de la Federació Balear de Caça, Jaume Ripoll, es varen desplaçar fins el Centre Cinegètic de Mallorca, a Capocorb (Llucmajor), per tal de seguir en directe el desenvolupament de la prova.

 

Des del Departament de Desenvolupament Local es varen instal·lar contenidors de recollida selectiva de residus, es va senyalitzar correctament les diferents línies de tir i s'habilità un aparcament entorn a la zona de control per facilitar els desplaçament a peu i evitar així el trànsit rodat dins la finca de Capocorb. En aquest sentit, el traçat del recorregut va respectar l'ètica i les distàncies de tir, i la prova s'inicià i finalitzà amb un temps prudencial per afavorir la tranquil·litat de la fauna de la zona. A més, una vegada finalitzada la prova, es recolliren tots els cartutxos utilitzats.

 

Joan Manera va recalcar la necessitat de seguir apostant per la formació del col·lectiu cinegètic per tal d'aplicar mesures ambientals en la caça i el tir. Per la seva part, el conseller Joan Font va mostrar el seu recolzament a les activitats que apostin per la sostenibilitat ambiental i la causa social, i va posar èmfasi en la necessitat de reforçar els valors associats a la caça mitjançant la unió del col·lectiu.