Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Garrido i Aptur es reuneixen per parlar de la zonificació

Garrido i Aptur es reuneixen per parlar de la zonificació

(13/02/2018)

La reunió que han mantingut avui ha servit per a que l’entitat exposi les seves propostes de cara a la zonificació del lloguer vacacional i del PIAT.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, s’ha reunit amb el president d’Aptur Balears, Joan Miralles, per tractar la zonificació del lloguer vacacional de Mallorca i el futur Pla d’Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT). A la trobada, també hi han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i la gerent de l’entitat, Maria Gibert.

La reunió ha estat molt positiva i els representants d’Aptur Balears han manifestat les seves propostes per a la regulació del lloguer vacacional de Mallorca. A més, la consellera i el director insular han pogut explicar, en detall, el document aprovat inicialment que zonifica les estades turístiques en habitatges (ETH).

A més, des de l’associació s’ha sol·licitat la necessitat d’augmentar el nombre de places turístiques. En aquest sentit, s’ha explicat que la Llei de turisme de les Illes Balears marca el sostre amb les existents més les prop de 43.000 que es troben a la borsa.

No obstant això, la llei també permet analitzar un possible augment de places a través del PIAT. La consellera s’ha compromès a estudiar-ho per veure si seria possible incrementar la dada actual.

Finalment, ambdues parts han afirmat que seguiran treballant conjuntament per tal d’arribar al màxim consens amb els temes que afecten al lloguer turístic.