Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Gairebé 800.000 euros del Consell de Mallorca per a la promoció de l’economia i el producte local

Gairebé 800.000 euros del Consell de Mallorca per a la promoció de l’economia i el producte local

(05/03/2020)

Ajuntaments, mancomunitats, i teixit empresarial local es poden beneficiar dels ajuts, que, com a novetat enguany, també estan disponibles per a cooperatives

El Consell Executiu d’aquesta setmana ha aprovat la convocatòria de subvencions per a esdeveniments de promoció de l’economia i el producte local del 2020, que està dotada en 799.000 euros i a la qual poden optar entitats locals (ajuntaments i mancomunitats) i entitats privades (associacions, fundacions, altres entitats sense ànim de lucre, cooperatives i associacions empresarials del petit i mitjà comerç d’àmbit insular). 

Així ho han explicat avui en roda de premsa el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Promoció Econòmica i Producte Local, Joan Font. Alzamora ha assenyalat que un dels objectius del Consell és “donar a conèixer el producte de Mallorca i donar-li un vertader impuls, així com al teixit empresarial que hi fa feina”. És dins aquesta finalitat que es convoquen aquestes subvencions de gairebé 800.000 €. 

Per al conseller, s’ha d’entendre la promoció econòmica des de dos punts de vista. Per una banda, actuacions que tenguin repercussió per al producte local i que promoguin el petit i mitjà comerç. Per altra banda, accions de formació, sensibilització i dinamització en matèria d’economia social i sostenible. En aquest sentit, Alzamora ha dit: “Volem que s’activi aquest teixit empresarial local, però també que aquest empresariat local ho faci a través de l’execució de projectes favorables a l’economia sostenible. Producte local , producte de quilòmetre 0 i producte fet a Mallorca són economia sostenible”.  

Precisament, una de les novetats d’enguany és que les societats cooperatives poden optar als ajuts, ja que s’entenen com a element d’economia sostenible i social a potenciar. Quant a la valoració dels projectes, també s’ha introduït un nou criteri, tal com ha explicat el director insular Joan Font: “es valorarà els resultats que s’esperen de les actuacions: la quantitat de públic assistent, l’ocupació creada per l’esdeveniment o l’impacte ambiental i social que pugui tenir”.

Fires, mostres dedicades a producte local, dinamitzacions comercials, fins i tot accions per promocionar el producte local a fora de Mallorca. 

Poden ser projectes executats des de l’1 de juliol de 2019 o que s’hagin de dur a terme fins al 30 de juny de 2020. Les sol·licituds es podran presentar durant 20 dies hàbils a partir de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

Joan Font ha explicat que la convocatòria d’enguany s’estructura en 4 línies, amb la finalitat de tenir el màxim abast dins el món de la promoció econòmica i del producte local. La major quantia es destina a la línia per a ajuntaments (529.000 euros). “Creim que els ajuntaments han de ser una eina bàsica per potenciar les economies locals i per promoure els productes locals”, ha dit Font, “i volem que s’impliquin”. Igualment, la línia 3 està disponible per a ajuntaments i mancomunitats, “ja que les mancomunitats han de tenir aquest paper de promoure l’economia local o del territori on són presents”.

Exemples d’actuacions subvencionables són l’arrendament d’instal·lacions o equipaments, l’adquisició d’instal·lacions inventariables municipals, la contractació externa d’assessorament i organització o el servei de personal directament relacionats amb l’activitat subvencionada (enllumenat, vigilància, etc.).

 

 

Actuacions subvencionables

Beneficiaris

Quantia màxima de la subvenció per entitat

Nombre de projectes subvencionables per entitat

Línia 1

(125.000 €)

Fires i mostres comercials o activitats culturals, gastronòmiques i artístiques que promocionin el petit i mitjà comerç i els productes locals de Mallorca, projectes de promoció, formació i sensibilització en matèria d’economia social i sostenible

Associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre i societats cooperatives.

 

8.000 €

2

Línia 2 (529.000 €)

Fires i mostres comercials o activitats culturals, gastronòmiques i artístiques que promocionin el petit i mitjà comerç i els productes locals de Mallorca

Ajuntaments de Mallorca

35.000 €

2

Línia 3 (40.000 €)

Activitats dirigides al foment de l’emprenedoria empresarial i la cooperació empresarial dins l’àmbit local

Ajuntaments i mancomunitats de Mallorca

10.000 €

1

Línia 4 (105.000 €)

Projectes de dinamització i promoció comercial del petit i mitjà comerç local i/o del producte local

Associacions empresarials de petit i mitjà comerç d’àmbit insular (també federacions)

20.000 €

2

Vídeos

Subvencions economia local