Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Gairebé 4.000 autònoms i petites empreses han cobrat les ajudes directes per al teixit empresarial de Palma

Gairebé 4.000 autònoms i petites empreses han cobrat les ajudes directes per al teixit empresarial de Palma

(18/01/2022)

Les ajudes són fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca per pal·liar les conseqüències de la COVID-19 i fomentar l’ocupació

En total, entre les tres convocatòries ja s’han abonat 7,2 milions d’euros

 

Un total de 3.389 empreses i autònoms han cobrat les ajudes directes de les tres convocatòries per al teixit empresarial de Palma. Les ajudes són fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca per pal·liar les conseqüències de la COVID-19 i fomentar l’ocupació. Les gestiona el Consell a través de la Fundació Mallorca Turisme. En total, entre les tres convocatòries ja s’han abonat 7,2 milions d’euros.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Palma, Jose Hila i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han fet balanç de la convocatòria d’ajudes per al teixit comercial de Palma.

 "Les institucions hem encarat d'una manera molt diferent aquesta crisi socioeconòmica respecte l'anterior, mobilitzant recursos com mai, desplegant un escut social i de manera coordinada", ha expressat la presidenta Cladera, qui ha destacat que "hem articulat un sistema àgil, efectiu i senzill perquè les ajudes arribessin de la manera més ràpida possible, que és el que reclama la ciutadania".

En aquest sentit, el batle ha apuntat que “aquest cop, entre les diferents convocatòries, Palma ha atorgat 38,7 milions que, estic convençut, hauran ajudat en la recuperació de Palma”. Per a Hila, “Això demostra que les polítiques d'inversió pública, els ajuts per al manteniment de l'activitat econòmica, la xarxa de protecció social funcionen”.

La consellera Garrido ha destacat que “les ajudes han arribat directament al teixit comercial de Palma de forma àgil, eficaç i en temps rècord”, una fita que ha estat possible “gràcies a la col·laboració entre institucions davant una crisi que per primera vegada s’està gestionant des d’un punt de vista diferent i amb l’objectiu de no deixar ningú enrere”.

Convocatòries

Ajuntament, Govern i Consell de Mallorca signaren un conveni de col·laboració per a concedir 11,5 milions d‘euros en ajudes econòmiques directes als sectors econòmics del municipi per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia. Cada institució aporta 3.834.548, 82 euros.

El 16 de juny es va obrir la primera convocatòria per a uns sectors determinats, que estava dotada amb 7.670.000 euros. Es destinaven a comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d’esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals. Un mes més tard es va publicar una nova convocatòria d’ajudes, obertes a tots els sectors. En total, amb aquestes dues convocatòries es concediren 3.193 ajudes per un import de 6.538.000 euros. La darrera convocatòria es va obrir també per a tots els sectors el novembre per un import d’un milió d’euros, dels quals s’han abonat 670.000 euros 196 ajuts.

Ajudes

Les ajudes directes les podien demanar persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi de Palma amb menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball i amb una facturació el 2019 inferior a un milió d'euros, sempre que aquesta facturació hagi disminuït durant el 2020 en una quantitat superior a un 20%. En el cas d’hotels, motels, hostals, pensions i hotels-apartaments, es podien sol·licitar l'ajuda amb una plantilla màxima de 50 treballadors.

Vídeos

rdp ajuntament