Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Finalitzen els cursos de formació per a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció de l’IMAS

Finalitzen els cursos de formació per a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció de l’IMAS

(19/05/2017)

Unes 40 persones han participat als cursos d’enguany, les quals han recollit avui els seus diplomes en un acte celebrat a la Fundació per a la Formació i la Recerca.

La directora insular d'Inclusió Social de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Teresa Vallespir, ha estat avui l'encarregada de lliurar els diplomes dels diferents mòduls de formació que han dut a terme prop de 40 persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció (RMI).

 

L'acte ha tengut lloc a la seu de la Fundació per a la Formació i la Recerca, entitat que gestiona els cursos d'auxiliar de magatzem i auxiliar de comerç adreçats a persones perceptores de la RMI. Aquests cursos de formació formen part l'itinerari d'inserció i complementen la prestació econòmica.

 

Vallespir ha donat l'enhorabona a tots els usuaris per haver completat els diferents cursos en els que han participat i els ha encoratjat a seguir formant-se per tal d'aconseguir “el vostre objectiu, que també és el nostre, la integració en el món laboral”.

 

La renda mínima d'inserció (RMI) és un instrument per a aconseguir la inserció i la integració de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió. S’articula a través de dos eixos complementaris; la prestació econòmica de l'RMI, destinada a garantir uns ingressos mínims a les famílies que ho necessiten i les prestacions tècniques de l'RMI adreçades als perceptors que poden fer un procés d’inserció laboral, mitjançant diferents programes d’inserció sociolaboral per assegurar oportunitats d’inclusió sociolaboral per a les persones destinatàries de l'RMI, com ara el Programa d’inserció laboral de l'RMI, cofinançat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i els Programes formatius de l'RMI a través de la contractació d’empreses o entitats.