Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere «Som poble. Som feministes», el missatge del Consell de Mallorca per commemorar el 8M

«Som poble. Som feministes», el missatge del Consell de Mallorca per commemorar el 8M

(02/03/2020)

Els dies 13 i 14 es duran a terme les I Jornades de Municipalisme Feminista. Construint pobles feministes

El Consell de Mallorca es torna a sumar enguany al Dia Internacional de la Dona, organitzant diverses activitats prèvies i posteriors al 8 de març, amb el lema «Som poble. Som feministes».

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han explicat avui en roda de premsa el compromís de la institució insular en desenvolupar polítiques que donin resposta al missatge unitari, sòlid i inclusiu que està llençant la societat.

«No podem dir que volem una Mallorca feminista i igualitària si no treballam en el territori que ens envolta», ha apuntat la consellera Suárez. «Volem contribuir en la construcció de pobles feministes, des del carrer, la plaça, el mercat el barri, que és allà on es teixeixen les relacions del dia a dia», ha dit.

Per això, una de les principals activitats que ha organitzat el Consell de Mallorca en el marc del 8M són les I Jornades de Municipalisme Feminista. Construint pobles feministes, que es duran a terme els dies 13 i 14 a Santa Maria del Camí i en les quals participaran tant ponents d’àmbits com l’economia, l’urbanisme o l’oci i cultura, com representants d’associacions i col·lectius feministes d’arreu de Mallorca.

«Són unes jornades pensades des de les polítiques de proximitat. Únicament tenint pobles feministes tendrem pobles lliures de violències masclistes», ha explicat Rosa Cursach, qui ha posat èmfasi en l’objectiu del Consell de Mallorca per fomentar vincles entre els municipis i col·lectius socials per crear una xarxa de relacions vertaderament feministes i igualitàries.

Tant Suárez com Cursach han recordat que iniciatives com aquesta se solen dur a terme a grans ciutats, però que el Consell les vol traslladar a l’àmbit municipal i insular, amb la idea que hi participin activistes feministes, regidores i regidors, tècniques i tècnics municipals, estudiants i qualsevol persona que s’hi vulgui apuntar.

A més d’aquestes jornades, el Consell també ha organitzat altres activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona, com la presentació del còmic sobre Aurora Picornell, una biografia il·lustrada d’aquesta figura clau del republicanisme feminista i sindicalista, que es tendrà lloc dijous 5 al Palau del Consell i, l’endemà, a l’IES Aurora Picornell.

El dia 6 també es durà a terme l’acte institucional del 8M a la seu del Consell, on es farà la penjada de la banderola reivindicativa amb el lema d’enguany «Som Poble, som feministes», que s’ha distribuït a tots els ajuntaments de Mallorca, així com la lectura d’un manifest.

El dia 7, el Consell de Mallorca també participarà a la I Fira de dones de Manacor i, el dia 8, tot i que no hi haurà cap acte institucional, sí que s’animarà tothom a participar en els actes organitzats pel moviment feminista de Mallorca. Des del Casal de Dones, que depèn del Consell, també s’han intensificat les activitats per aquesta setmana, oferint més tallers de sexualitat, contra la violència, i unes jornades sobre producció cultural des del feminisme, en col·laboració amb Casa Planas.

Vídeos

Roda de premsa actes 8 M 2020