Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Èxit de participació en els Premis de Fotografia de Muntanya 2022

Èxit de participació en els Premis de Fotografia de Muntanya 2022

(29/03/2022)

Hi han participat 94 persones amb 266 fotos, 30 de les quals es mostren a partir de dijous en una exposició al Centre Cultural la Misericòrdia.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, la directora insular de Cultura, Maria Pastor, i el director de l’Arxiu del So i la Imatge, Xisco Bonnín, han presentat avui l’Exposició dels Premis de Fotografia de Muntanya 2022 juntament amb Bartomeu Tomàs, coordinador dels premis i comissari de l'exposició, Ferran Tolosa, de la Mostra de Cinema de Muntanya i Xisco Fanals, president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada. La mostra, que s’inaugurarà dijous després de l’acte d’entrega dels guardons, consta de 30 fotografies d’entre les quals es triaran les guanyadores de les 10 categories previstes enguany, tres més que l’any passat. L’exposició romandrà oberta del 31 de març al 14 de maig, a la sala d’exposicions de la 3a planta del Centre Cultural la Misericòrdia.

Segons ha ressaltat Busquets, és el tercer any consecutiu que s’organitza aquesta mostra d’una selecció de fotografies aspirants als premis que convoca la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada i la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, amb el suport de l’Arxiu del So i la Imatge i el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

La vicepresidenta del Consell ha agraït que s'organitzin esdeveniments que relacionin la cultura amb la naturalesa i ha expressat el seu suport «per a assolir l’objectiu comú de sensibilitzar en la necessitat de respectar els espais naturals perquè les futures generacions els puguin gaudir». «No només hi veim paisatges espectaculars, també hi veim la biodiversitat, el patrimoni i les petjades dels nostres avantpassats i també algunes de les activitats que s’hi realitzen a les muntanyes com ara alpinisme, expedicions, escalada, senderisme, espeleologia», ha afegit Busquets.

Així, Fanals ha destacat la gran qualitat de les obres presentades que «en moltes ocasions ens traslladen al lloc on han estat preses i també ens evoquen sensacions com si ens trobéssim a aquell espai».

Segons ha explicat el comissari de la mostra, Tomeu Tomàs, l’increment de participació enguany als Premis Fotografia de Muntanya ha estat notable. Pel que fa al nombre de persones, 94 han enviat fotografies, amb un increment superior al 80 per cent respecte de l’any passat, percentatge que se situa  per damunt del 60 per cent pel que fa a les obres presentades, 266 enguany.

Tomàs també ha destacat l’increment de categories en què es pot participar, 10, enguany després de la incorporació del Premi Vol Ras, a la millor fotografia de penyaleres, del Premi Hotel Maristel, a la millor fotografia de la serra de Tramuntana, i el Premi Sa Tenda, a la millor fotografia de senderisme.

Així, els premis d’enguany, a més d’aquestes tres categories seran: Premi FBME (Federació Balear de Muntanyisme i Escalada) a la millor fotografia de muntanya, Premi FBE (Federació Balear d’Espeleologia), a la millor fotografia d'espeleologia, Premi Bestard Mountain Boots, a la millor fotografia de cultura de muntanya, Menció especial "Tolo Calafat" – Refugi de Muntanya, a la millor fotografia d'alpinisme, Menció especial "Miquel Riera" – Foracorda, a la millor fotografia d'escalada, Premi a la millor sèrie fotogràfica de 3 fotos – Sa  Muntanya, Premi a les fotografies seleccionades - Cliché. Impressió digital: val per realitzar una impressió fotogràfica de 50 x 60 cm.