Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Escultura col·laborativa i art per a l'empoderament i la transformació social, al Krekovic

Escultura col·laborativa i art per a l'empoderament i la transformació social, al Krekovic

(02/07/2021)

L’exposició fruit d’un projecte de recerca de la UIB es podrà visitar fins al 30 de setembre

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha inaugurat avui al museu Krekovic l'exposició Re-habitar el barri: espai de reunió. Es tracta d'una exposició  integrada en el projecte R+D+i Rehabitar el barri del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) de la Universitat de les Illes Balears i que ha estat possible amb la col·laboració del Consell de Mallorca. La mostra es podrà visitar des d'avui i fins al pròxim dia 30 de setembre.

L'obra central de l'exposició, una maqueta 24 metres quadrats que reconstrueix escultòricament la ciutat, s'ha elaborat de manera col·laborativa entre diferents participants per recollir i mostrar la representació del present del barri Nou Llevant-La Soledat Sud de Palma. En aquesta creació col·lectiva de grans dimensions hi han participat: alumnat de primària del CEIPIESO Pintor Joan Miró; alumnat universitari del Grau d’Educació Primària de la UIB; alumnat del CEIP Costa i Llobera de Marratxí; Francisco Cifuentes, de l’estudi d’arquitectura Aulets; Joan Pere Català Roig, mestre ceramista de l’Escola de Ceràmica de Marratxí; Damià Matas, artista escultor de Moiré; Virginia Massagué, i les alumnes del Projecte de Ceràmica 2021 de l’Ajuntament d’Esporles.

Aquesta acció artisticopedagògica s'emmarca en el projecte d’R+D+I Re-habitar el barri: processos de transformació i empoderament entre Universitat-escola-societat a través de pràctiques artístiques (EDU2017-84750-R_/FEDER/MCIU/AEI) (2018-2021), finançat amb fons estatals i europeus. I proposa una relació directa entre els problemes de la societat lligant l'art i la música amb diferents àrees de coneixement, com l'Antropologia Social, la Història, l'Arquitectura i l'Urbanisme. D'aquesta manera el projecte pretén aconseguir que l'art i la música siguin un vehicle per contribuir a la transformació social i a l'empoderament ciutadà, així com reforçar els vincles amb la comunitat i el sentiment de pertinença.

Les investigadores de la UIB que lideren el projecte són les doctores Noemy Berbel i Magdalena Jaume, professores del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, de la Facultat d’Educació de la UIB, i membres del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) i del Laboratori de Música i Art (Mus&Art LAB).