Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es presenta la primera lliga de futbol femenina mallorquina en categories base

Es presenta la primera lliga de futbol femenina mallorquina en categories base

(16/12/2022)

La LligA 5 de futbol femení permetrà la creació d’un circuit propi en categories que van de prebenjamina fins a infantil, i que començarà amb un reglament específic per a futbol 5 x 5

El Conell de Mallorca i la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) han presentat avui la primera lliga de futbol femení en categories base de la història balear. La LligA 5, nom que se li ha donat al circuit, obrirà una nova línia de joc per a nines des de la categoria de prebenjamines i fins a infantil, fins ara inexistent a les Illes. Un fet destacat que posa en valor la igualtat en l’esport i respon a la demanda, cada cop més gran, de clubs i altres entitats.

La presentació del nou circuit l’han feta la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Pep Sansó. Cladera La presidenta ha posat l’èmfasi en l’aspecte social més important: «és una fita històrica que fa justícia amb totes les nines i amb el futbol mallorquí en general, perquè a la fi tendran una competició pròpia, una lliga com la que tenen els nins i que els posa en igualtat de condicions».

Sansó ha destacat que «és una competició que fa història perquè s'adapta cercant, per primera vegada, l'edat primerenca. És veritat que tenim competicions femenines, però en edats més majors i això ja és un gran èxit. Volem que sigui una competició positiva».

La nova LligA 5 de futbol femení seguirà un reglament que ha creat la federació, bastat en futbol 5 x 5 i dues categories concretes, de moment mixtes: prebenjamina més benjamina, i alevina més infantil. A principis d’any, es faran dues diades de prova que permetran la captació d’equips i, posteriorment, el més de febrer de 2023 començarà la lliga.

Tant la FFIB, como el Consell de Mallorca promouen la igualtat esportiva i amb aquesta iniciativa es persegueix l’objectiu que, cada pic més, s’aficionin més jugadores de futbol. De les 33.000 llicències federatives de les qual disposa actualment el futbol balear, al voltant de 1.600 són femenines.

Vídeos

canutazo