Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

En marxa els projectes finançats pel Consell de Mallorca als municipis de Montuïri i Vilafranca

En marxa els projectes finançats pel Consell de Mallorca als municipis de Montuïri i Vilafranca

(10/05/2017)

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, visità ahir les obres d'ambdós municipis del Pla de l'illa les quals han suposat una inversió d'1,2 milions d'euros.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, acompanyat del director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, visitaren ahir els municipis de Montuïri i Vilafranca de Bonany amb l'objectiu de conèixer de primera mà el desenvolupament dels diferents projectes que el Consell de Mallorca ha subvencionat durant el 2016 a ambdós municipis i que han suposat una inversió d’1.193.609,15 euros per part de la institució insular, dels quals 602.702,83 euros s’han destinat a Vilafranca, i 590.906,33 euros a Montuïri.

En el cas de Montuíri, el seu batle, Joan Verger, explicà als responsables del Consell els projectes que executaran a través del Pla Especial d’Inversions 2016-2017, que consisteixen en l'acondicionament i reasfaltat de camins rurals i de carrers, concretament el de Son Canals, de Sa Cooperativa, de Son Company, de Son Guerrer (El Trigo) i de Son Miró, Garrover (Camí d'Es Molí d'en Gospet), Santa Catalina Tomàs, Sa Corona, d'Es Ming, de la Penya i de Dalt. A més, l'Ajuntament de Montuïri també durà a terme la primera fase del projecte per a la recollida, conducció i drenatge d'aigües pluvials en diverses zones d'ús públic exteriors, així com també petites obres de rehabilitació de cambres higièniques existents dins el recinte poliesportiu municipal "Es Revolt".

Pel que fa a les obres executades a través del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017, Montuïri durà a terme un projecte de remodelació de l'enllumenat de la pista esportiva Es Dau, un de producció i distribució d'aigua calenta sanitària al Poliesportiu Es Revolt i de millora de l'eficiència energètica del seu enllumenat, i un altre de remodelació parcial de l'enllumenat públic.

A més, Montuïri ha pogut adquirir una furgoneta totalment elèctrica per a tasques de la brigada municipal, valorada en 29.500 euros; ha fet front a despeses corrents per valor de 52.000 euros; i ha instal·lat nous hidrants i n’ha adequat de ja existents, una millora que ha suposat una inversió de 34.400 euros per part del Consell de Mallorca.

Pel que fa a Vilafranca de Bonany, els responsables del Departament de Desenvolupament Local foren rebuts pel batle Montserrat Rosselló, i visitaren les obres de millora de l'eficiència energètica de la instal·lació de l'enllumenat del cementiri municipal i del poliesportiu, i les del projecte de reparació de la piscina municipal, totes elles del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017.

Respecte a les obres del Pla Especial d’Inversions 2016-2017, en poques setmanes Vilafranca comencerà les obres del canvi de gespa, adequació de drenatges i millora del sistema de regadiu del camp de futbol "Es Molí Nou". A més, el municipi del Pla de Mallorca ha adquirit una furgoneta i una motocicleta cent per cent elèctriques, i ha pogut fer front a factures de despeses corrents de 2016 per valor de 52.000 euros.