Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Elsa Herranz, nomenada directora insular d’Atenció Sociosanitària

Elsa Herranz, nomenada directora insular d’Atenció Sociosanitària

(03/01/2022)

Herranz agafa el relleu de Sofia Alonso, que des del passat mes de novembre és consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS)

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) té des d’avui una nova directora insular d’Atenció Sociosanitària. Elsa Herranz ha pres aquest dilluns possessió del càrrec que, fins el passat mes de novembre, ocupava Sofia Alonso, actual consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS.

Diplomada en Treball Social, Herranz és especialista en administració de serveis relacionats amb el sector social i sanitari. Fins ara, era coordinadora de la Unitat Social del Servei de Tutela d’Adults de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears (GOIB) i té una gran experiència en la coordinació i direcció de centres per a gent gran.

La nova directora insular centrarà la seva tasca en la gestió de les residències per a gent gran i dels centres de dia que depenen de l’IMAS i en la consolidació del model assistencial basat en una atenció centrada en la persona. En aquest sentit, els objectius de l’àrea per a aquest 2022 són l’ampliació de places, que es materialitzarà amb la posada en marxa de centres especialitzats nous com el de Son Caulelles, a Pòrtol —que està previst que estigui operatiu la primavera de 2022—, i amb la modernització i l’adaptació a les necessitats concretes i particulars dels usuaris dels centres ja existents.  

En concret, enguany culminaran les obres de reforma de la residència Miquel Mir d’Inca, començarà la rehabilitació de la vuitena planta de la Bonanova i de l’edifici D de la Llar d’Ancians, i continuarà la construcció del nou centre residencial de Son Martorell.

La Direcció Insular d’Atenció Sociosanitària va néixer just fa un any fruit de la segregació de la de Gent Gran. Per adaptar la institució a les demandes socials actuals i agrupar els serveis i projectes amb l’objectiu final d’oferir una millor atenció als usuaris, la Direcció Insular de Gent Gran es va desglossar en dues: la Direcció Insular d’Atenció Sociosanitària i la d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics.

Aquesta darrera té com a objectiu principal continuar desenvolupant models nous centrats en l’atenció individualitzada a l’entorn comunitari. Així mateix, s’encarrega de la gestió de les llars, els projectes i serveis de l’IMAS relacionats amb l’atenció domiciliària (SAID) i dels programes de prevenció específics adreçats a la gent gran, però també a les famílies (com els que es duen a terme des de la secció de Vellesa i Família). D’altra banda, la Direcció Insular d’Atenció Sociosanitària s’ocupa de la gestió dels centres.

Aquest canvi en l’estructura evidencia l’aposta de l’IMAS cap a un model centrat en la persona. Una atenció professionalitzada que reconeix la singularitat i cerca la millora de la qualitat de vida de les persones usuàries de la institució.