Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els usuaris de la xarxa d’inclusió de l’IMAS s’adapten a la nova normalitat

Els usuaris de la xarxa d’inclusió de l’IMAS s’adapten a la nova normalitat

(03/07/2020)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha visitat el centre Casa de Família per conèixer com han viscut els residents i treballadors el confinament i com s'adapten a la nova normalitat.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, i la vicepresidenta segona de l’IMAS, Magdalena Gelabert, han visitat avui el centre d’inclusió social Casa de Família

Casa de Família és un centre finançat per l’IMAS i gestionat per la Fundació la Sapiència, propietat del Bisbat de Mallorca, que actualment alberga 170 persones sense llar. A més, és un dels llocs on després de l’estat d’alarma s’hi varen allotjar part dels 150 usuaris dels albergs temporals habilitats durant l'estat d'alarma a l’hipòdrom de Son Pardo i als poliesportius de Son Moix i Sant Ferran per atendre persones que vivien al carrer. 

Cladera ha explicat que "la intenció d’aquesta visita ha estat conèixer de primera mà com han passat els usuaris la crisi sanitària i com s’estan adaptant a la nova normalitat”. La presidenta del Consell ha destacat que “tant ells com el personal que hi fa feina al centre han dut el confinament de manera exemplar i estan fent una sortida cap a la nova situació d’una forma totalment normalitzada». 

El centre acull dos serveis diferenciats: el Servei d'Acollida Residencial, adreçat a persones en situació d'exclusió social amb perfil sociosanitari i el Servei d'Acollida i Inserció Social, dirigit a persones en situación d’exclussió social amb possibilitats d’inserció sociolaboral. Un total de 84 professionals entre psicòlegs, infermers, educadors socials, monitors, personal de neteja i cuina, etc., fan feina a Casa de Família organitzats en tres torns. 

El bisbe Sebastià Taltavull ha explicat que «el perfil d’usuaris és molt variat però reben una atenció personalitzada a la seva situació”. A més, ha afegit, “en aquests casos no podem parlar de marginació perquè en el moment que entren al centre ja estan integrats. Aquí gaudeixen d’un ambient familiar i troben acceptació mútua entre ells mateixos i la gent que els cuida». 

Els centres de la xarxa d’inclusió de l’IMAS atènen una totalitat de 450 persones en situació de sensellarisme a Ca l’Ardiaca, Sa Placeta i Casa de Família així com als tres nous centres habilitats a Ruberts, Son Ribes i es Molinar. Més de 80 d’aquestes persones formen part dels programes Housing Firt i Housing Led que fomenten la inserció social de persones sense llar a través de l’accés a un habitatge i que l’IMAS té previst ampliar al doble de la seva capacitat.  


 

Vídeos

Visita casa família Bisbat