Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els nous bombers del Grup de Rescat de Muntanya finalitzen el seu procés de formació

Els nous bombers del Grup de Rescat de Muntanya finalitzen el seu procés de formació

(18/06/2021)

La instrucció s’ha centrat en processos de recerca, tècniques d’escalada, procediments d’accés a torrents, espeleologia i atenció sanitària.

Els nous integrants del Grup de Rescat de Muntanya (GRM) han finalitzat avui el curs d’especialista en rescats de muntanya, part essencial de la seva formació com a membres de l’equip especialitzat del Servei dels Bombers de Mallorca.

La formació, que ha tingut una part teòrica i una altra de pràctica, s’ha centrat en aspectes com els processos de recerca, tècniques d’escalada, procediments d’accés a torrents, espeleologia i atenció sanitària. Durant la instrucció s’ha promogut i potenciat el treball en equip de forma segura, coordinada i col•laborativa.

11 bombers de la plantilla han realitzat el curs, de tres setmanes de duració, que s’ha duit a terme a diferents indrets de la serra de Tramuntana, com el Castell de Alaró, el torrent de sa Fosca, o l’avenc de Fra Rafel. Aquest bombers del GRM que han realitzat aquest curs han obtingut l’acreditació com a especialista en rescats de muntanya per part de l’EBAP. 

Els Bombers de Mallorca són un referent en els rescats de muntanya. El GRM és l’equip especialitzat en aquestes tasques del Servei dels Bombers i, des de l’inici d’any i fins al 13 de juny, ha realitzat 95 rescats.

La plantilla del Grup de Rescat de Muntanya es va ampliar en nou membres a finals de l’any passat, i ara és de quaranta professionals. Els efectius estan repartits entre el parc de Bombers de Sóller, on n’hi ha 24 -8 caporals i 16 bombers- i el parc d’Inca, que disposa de 16 bombers.

 

Oberta las inscripció a les oposicions

El Consell de Mallorca segueix demostrant el seu compromís amb el servei essencial que ofereixen els Bombers de Mallorca, que queda palès amb la convocatòria d’oposicions de 32 places noves, el major nombre dels darrers 15 anys. La inscripció a les proves selectives ja s’ha obert, i els interessats la poden fer de forma telemàtica a la seu electrònica del Consell de Mallorca o a aquest enllaç: http://bit.ly/3vtY0CZ. Per fer la inscripció de forma presencial s’ha habilitat un registre específic a la Llar de la Infància, al carrer del General Riera 113, amb l’objectiu de gestionar de forma àgil i centralitzada la documentació.