Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els nins i nines ucraïnesos gaudeixen de les vacances a Mallorca junt amb les seves famílies d’acollida

Els nins i nines ucraïnesos gaudeixen de les vacances a Mallorca junt amb les seves famílies d’acollida

(03/08/2022)

La presidenta del Consell ha conegut les seves primeres impressions de l’illa al sopar que ha compartit aquest dimarts amb ells a l’hipòdrom de Son Pardo i al qual han assistit un centenar de persones.

Els vint-i-tres infants d’Ucraïna que arribaren la setmana passada a Mallorca per gaudir d’unes vacances lluny de la guerra foren anit passada els protagonistes d’una festa i sopar de benvinguda organitzats per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) a l’hipòdrom de Son Pardo.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, varen exercir d’amfitriones de la cita a la qual també hi assistiren devers cent persones entre les quals s’hi trobaven membres de l’Associació d’Ucraïnesos de Balears, les dues persones de referència que acompanyen els nins i nines durant el viatge i les quinze famílies de l’illa que els acullen de manera voluntària a ca seva durant l’estada, entre d’altres.

«Des del Consell, volem mostrar el nostre profund agraïment a la solidaritat d’aquestes famílies que són mostra que Mallorca és una terra solidària i d’acollida», va destacar la presidenta Cladera qui, a més, va afegir: «nosaltres hem posat els recursos, la logística i la voluntat, però sense aquestes famílies aquests al·lots i al·lotes ara no serien aquí i res d'això seria possible, així que els agraesc el seu gest de tot cor», va dir.

A la celebració també ho varen ser presents la directora insular de l’Area d’Infància i Família de l’IMAS, Maria Ángeles Fernández, que s’ha encarregat de gestionar els acolliments, i la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet. Aquesta entitat ha coordinat, en col·laboració amb l’Associació de Municipis d’Ucraïna (AMU), els tràmits dels desplaçaments dels nins i nines d’entre 7 i 14 anys procedents de la zona de Butxa.

«Volem que Mallorca sigui una segona casa per a vosaltres i estic segura que serà així», va expressar Catalina Cladera. En la mateixa línia, la consellera Sofia Alonso va destacar que «per a nosaltres la prioritat és que els infants tornin a ser infants, que se sentin segurs i protegits a Mallorca, i puguin sumar experiències enriquidores», i va recordar que l’IMAS està a disposició de les famílies acollidores les 24 hores del dia a través d’un telèfon de guàrdia.

Els representants del Consell i del Fons varen compartir amb les famílies de manera més propera com s'estan adaptant els infants a Mallorca i quines són les primeres impressions,  sobretot el que estan vivint a l’illa.

La d’aquest dimarts és una de les activitats que el Departament d’Infància i Família de l’IMAS ha organitzat per als infants ucraïnesos i les famílies que els acullen a casa seva. El Consell va voler aprofitar l’acte per fer un reconeixement a la professional que exerceix com a traductora i psicòloga, Olena Ivanovska, que des del començament del conflicte col·labora amb la institució mallorquina per ajudar els infants que han arribat a Mallorca a adaptar-se, el mateix servei que ha dut a terme amb aquests nins i nines per tal que aprofitin així al màxim el seu dia a dia a Mallorca.