Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els margers del Consell de Mallorca treballen per millorar la Ruta de Pedra en Sec

Els margers del Consell de Mallorca treballen per millorar la Ruta de Pedra en Sec

(16/02/2022)

Aurora Ribot assegura que «treballam per garantir la seguretat de la gent que fa senderisme per la Ruta de Pedra en Sec»

La vicepresidenta i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient ha visitat la feina que fan els margers al refugi de Tossals Verds. En concret, la reconstrucció dels marges de l’hort que s’havien esbaldregat per les pluges de fa uns mesos.   

La brigada de margers del Consell de Mallorca recorre les rutes senderistes de la serra de Tramuntana per reforçar les tasques de manteniment habituals que ja porta a terme la Direcció Insular de Medi Ambient. Les tasques se centren en redreçar marges i parets en la Ruta de Pedra en Sec (GR-221).

La vicepresidenta Ribot ha destacat que «volem que la gent pugui caminar per la Serra i, per això, dedicam esforços i invertim recursos per fer la Ruta més atractiva i segura perquè tothom la faci servir».

«Aquesta actuació és una continuació de les tasques que feim dia a dia per la serra de Tramuntana per poder garantir el manteniment de les rutes senderistes i alhora augmentar la seguretat de la gent que va d’excursió», ha afegit la consellera.

Brigada de margers

Actualment, les feines de manteniment de la brigada de margers del Consell de Mallorca se centren el les etapes següents:

  • Camí des Correu. Etapa 2 Ruta de Pedra en Sec
  • Camí de Son Amer. Etapa 6 Ruta de Pedra en Sec
  • Camí de sa Coma des Prat. Etapa 6 Ruta de Pedra en Sec
  • Camí Reial d’Estellencs a Puigpunyent. Variant C Calvià Ruta de Pedra en Sec
  • Parets del bosc de s’Ermita (Son Amer). Etapa 7 Ruta de Pedra en Sec
  • Voltes d’en Galileu. Etapa 6 Ruta de Pedra en Sec

D’altra banda, s’ha fet el marge del torrent de la Vall d’en Marc (Etapa 7 Ruta de Pedra en Sec) amb l’empresa TRAGSA i la rehabilitació de les marjades de s’Ermita de Son Amer (Etapa 7 Ruta de Pedra en Sec) amb el Projecte SOIB Jove s’Ermita II.

Des del 1987 el Consell de Mallorca treballa en la rehabilitació i conservació del patrimoni de pedra en sec. S’han recuperat un gran nombre de camins, entre els quals destaquen senders emblemàtics, com el camí Vell de Lluc, el camí des Barranc de Biniaraix, el camí des Correu, ses Voltes d’en Galileu, etc.