Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident Miralles es reuneix amb representants de PEN Català per establir ponts de col·laboració

El vicepresident Miralles es reuneix amb representants de PEN Català per establir ponts de col·laboració

(16/03/2016)

La plataforma per a la projecció internacional de la literatura catalana i la defensa de la llibertat d’expressió compta actualment amb més de 400 socis. A la trobada s’ha parlat específicamente del programa “Escriptor Acollit”, en marxa des del 2007, amb la finalitat d’acollir escriptors amenaçats, perseguits o amb risc de ser empresonats com a conseqüència dels seus escrits.

Des que es va crear l’any 1922, el PEN Català, com a associació d’escriptors, fa feina per projectar internacionalment la literatura i els escriptors dels territoris de parla catalana, fent especial èmfasi en la defensa de la llibertat d’expressió i en la lliure circulació d’idees, així com en la protecció del patrimoni cultural i lingüístic de les persones i els pobles.

 

Avui, la seva presidenta, Carme Arenas, acompanyada de Miquel Àngel Llauger i Heike Nottebaum, vicepresident i vocal per les Illes respectivament, han mantengut una reunió amb el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles. “A la trobada s’ha parlat d’establir ponts de col·laboració entre el Consell i el PEN Català, especialment pel que fa a un dels seus programes, el de Escriptor Acollit”, explica Miralles.

 

En marxa des de l’any 2007, el programa “Escriptor Acollit” té com a finalitat acollir durant un període d’un o dos anys un escriptor amenaçat o perseguit de resultes de la seva obra. En aquests moments, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Palma i l’Ajuntament de Girona. El suport internacional el garanteixen el PEN Internacional –associació d’escriptors que comprèn una xarxa de més de 140 centres arreu del món- i l’ICORN –www.icorn.org-, una xarxa que coordina tant les ciutats refugi com els escriptors que han de cercar empara fora del seu país. Fruit d’aquest programa, la periodista de Zimbabwe, Rhodah Mashavave va ser acollida a Palma entre els anys 2010-2012.

 

Entre els objectius del programa hi ha el de sensibilitzar la societat sobre la llibertat d’expressió, donar una resposta adient als escriptors amenaçats, resoldre els aspectes pràctics de l’acolliment i garantir-ne la integració i la de la seva família en la societat d’acollida, facilitant-li l’aprenentatge de la llengua catalana i introduint-lo en l’ambient cultural del país.

 

El 4 de febrer de 2009 el Parlament de les Illes Balears va aprovar la resolució de declarar les Illes Balears terra d’acolliment d’escriptors perseguits a causa de la seva obra.

 

Per a més informació: www..pencatala.cat