Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El TSJIB dona la raó a Medi Ambient del Consell en el litigi del camí Vell de Selva

El TSJIB dona la raó a Medi Ambient del Consell en el litigi del camí Vell de Selva

(03/06/2021)

La vicepresidenta Ribot celebra la recuperació per a l’ús públic del tram entre Inca i Selva de la ruta d’Artà a Lluc

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca celebra que la sentència dictada pel jutge doni la raó al Consell sobre la titularitat del camí vell de Selva a Lluc.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «ara que tenim aquest camí confirmat, l’objectiu és seguir obrint trams, per a la qual cosa depenem de la justícia. Com per exemple, el recorregut entre Can Picafort i Inca de la Ruta Artà-Lluc, que ara està tancat a causa de 3 o 4 trams amb problemàtiques semblants.»

«El camí està obert, és transitable i està senyalitzat, però puc dir que s’estudiarà la necessitat de dur a terme un projecte per construir uns marges que evitin l’erosió del torrent», ha afegit la consellera.

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha recordat que «la Ruta Artà-LLuc fa més de dos anys que està oberta i senyalitzada i, amb aquesta nova resolució, se seguirà treballant en la millora i condicionament d’aquesta ruta senderista pel camí vell de Lluc».

Ruta Artà-Lluc GR 222

La Ruta Artà-Lluc GR 222 proposa enllaçar les serres de Llevant i el Parc Natural amb la zona central de la serra de Tramuntana, declarada patrimoni de la humanitat.

L’itinerari ofereix al senderista una gran varietat de paisatges, alguns de gran singularitat, com el litoral gairebé verge de la península de Llevant, les zones dunars de la badia d’Alcúdia, les garrigues atapeïdes de Santa Margalida, els espais agrícoles del Pla de Mallorca o els costers marjats de les muntanyes de Caimari.

Més informació: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/ruta-arta-lluc-gr-222