Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Teatre Principal obri temporada amb la proposta de Projecte Pregunta

El Teatre Principal obri temporada amb la proposta de Projecte Pregunta

(20/09/2016)

Projecte Pregunta és la primera de les propostes del Teatre Principal per la temporada que ara comença. Projecte Pregunta és un dispositiu, concebut per la plataforma de creació cultural xilena Mil M2, de participació ciutadana, centrat en la generació, visualització i viralització col·lectiva de debats dins l’espai públic.

Aquesta proposta convida als ciutadans a establir un diàleg, reflexió i debat en torn a tres preguntes: què li demanaries a la teva ciutat? Què li demanaries als artistes? Què li demanaries a les institucions culturals? Precisament aquestes són algunes de les preguntes que serviren per dissenyar la nova programació del Teatre Principal.

 

Amb aquesta iniciativa de treure la activitat al carrer el Teatre Principal comença a fer palesa la seva idea d’obertura, de treure l’activitat al carrer i connectar millor amb la societat i amb les seves inquietuds. Les dues propostes, Projecte Pregunta i Take a walk on the wild side-Mallorca, que es desenvoluparà del 21 al 23 de setembre, són  una declaració d’intencions de fer partícip del fet cultural a la ciutadania, contribuir a la reflexió i al debat com a eines de creixement personal i col·lectiu.

 

Espais urbans de Palma

Entre el dimecres 21 i el dissabte 24 de setembre, Projecte Pregunta estarà present en diversos punts de Palma. El dimecres 21 estarà instal·lat al carrer Blanquerna, entre les 10 i les 19 hores; el dijous 22, a s’Hort del Rei, en el mateix horari i el divendres 23 a la platja de s’Areneta del Portitxol, entre les 12 i les 20.30 hores. El dissabte 24, Projecte Pregunta serà itinerant per diferents espais de la ciutat.

 

A partir de les tres preguntes inicials, els participants podran fer noves qüestions amb les plantilles que es proporcionaran, que també s’hauran de contestar amb una altra pregunta. Es podrà debatre i fer més preguntes col·lectives. D’aquesta manera, se seleccionarà una o més preguntes i muntar-les en el panell de la instal·lació. Una vegada fet, es fotografia el panell i es difon per tots els mitjans possibles. La resta de preguntes quedaran registrades com el qüestionament col·lectiu que s’ha generat.

 

Projecte Pregunta arriba ara a Palma després d’haver visitat diferents ciutats de Sud-Amèrica, així com la ciutat alemanya de Dresden i el Macba de Barcelona.