Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El rector de la Universitat de les Illes Balears presenta el projecte Ramon Llull 2030 al president del Consell

El rector de la Universitat de les Illes Balears presenta el projecte Ramon Llull 2030 al president del Consell

(02/12/2016)

Llorenç Huguet, Jordi Llabrés i Pepe Novás han presentat una projecte de remodelació de la façana marítima de Palma al president Ensenyat

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha rebut en audiència una delegació de la Universitat de les Illes Balears encapçalada pel rector Llorenç Huguet acompanyat per Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Transferència, i Pepe Novás.

 

La trobada ha servit per a presentar el projecte Ramon Llull 2030 i les jornades relacionades que tendran lloc els dies 13, 14 i 15 d’abril de 2017. El rector Llorenç Huguet ha sol·licitat la participació i col·laboració del Consell de Mallorca per aquest projecte que pretén transformar la façana marítima de Palma. S’espera que la Universitat coordina els esforços d’institucions públiques i entitats privades per assolis els objectius compromessos a llarg termini.

 

El projecte Ramon Llull 2030 neix a partir de l'observació de l'evolució del model econòmic balear, de les tendències socioeconòmiques globals i de l’anàlisi del nostre potencial local.

 

Segons els seus impulsors, Balears necessita desenvolupar activitats que complementin la turística, activitats que afegeixin valor, no impactin al medi ambient, ajudin a equilibrar l'estacionalització i generin activitat empresarial i laboral estable. La ciutat de Palma representaria una peça clau de la solució i el territori estratègic “Ramon Llull 2030: Port Vell, Edifici Gesa, Palau de Congressos i Nou Llevant” podria ser el focus d’aquesta renovació.

 

Els objectius d'aquest projecte i les jornades associades són promocionar el debat sobre iniciatives innovadores en els emplaçaments estratègics de la proposta, amb l'objectiu de crear sinèrgies que facin arribar a un conses per ser capaços de construir un nou escenari. En aquest aquest escenari és on s'ha de desenvolupar un nou model econòmic i un nou model de ciutat. 

 

 

També s’espera concebre Palma com un nou model de ciutat, cosmopolita, global i renovada que aposta per la innovació, el talent i l’economia social mitjançant l’ús del model de ciutat intel·ligent aplicat al turisme: Smart Destinations als emplaçaments estratègics.

 

S’espera publicar les conclusions recollides durant els tres dies de debats, propostes i intervencions acompanyades pel debat social de la proposta RLL2030 quedant com a referent per als futurs usos del territori estratègic: Ramón Llull 2030.