Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El programa del Consell de Mallorca «Els valors de l'esport» conscienciarà sobre la pràctica de l’esport sostenible a través d’esportistes d’elit

El programa del Consell de Mallorca «Els valors de l'esport» conscienciarà sobre la pràctica de l’esport sostenible a través d’esportistes d’elit

(07/03/2022)

El programa ofereix xerrades i tallers a escoles i entitats que arribaran a 3.000 persones. Enguany incorporen Guillermo Cuadra, àrbitre mallorquí de primera i internacional; el regatista olímpic Sergi Roig; i el triatleta Bernat Xamena

L'Àrea d'Esports del Consell de Mallorca ha presentat avui a Puigpunyent el programa «Els valors de l'esport», que enguany destacarà com a lema de conscienciació l’esport sostenible i la cura dels espais esportius i el medi natural on es practica. Es tracta de tallers i xerrades que es fan en col·laboració amb 9 professionals esportius de Mallorca d'alt nivell en les seves modalitats, que arriben a entitats, associacions i centres educatius. 

Al cartell de ponències del 2022 s’incorporen tres professionals de l’esport nous: l’àrbitre de primera divisió i internacional mallorquí Guillermo Cuadra; el regatista olímpic Sergi Roig i, també, el triatleta Bernat Xamena. La Direcció Insular d'Esports ha signat un acord de col·laboració amb els tres darrers, ja que la reputació i la popularitat que tenen els converteix en un referent, un mirall per als esportistes de base. Altres esportistes que repeteixen són ciclistes com Mavi García i Joan Reinoso, atletes com Cristina Prats, Bel Calero i Tòfol Castanyer o el muntanyista i espeleòleg invident Pedro González.

En la presentació, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha afirmat que «es fa necessària la tasca institucional i de tots els agents esportius per a la conscienciació en valors tan importants a l’esport base com són el respecte, la cura de l’entorn, de les pistes naturals on es practica i de les instal·lacions esportives». I ha afegit que «per això, aquest programa cobra cada pic més sentit dins l’àmbit educatiu i esportiu». 

El programa arriba a centres educatius i entitats com una eina complementària per a la feina educativa en valors.

Com a principal novetat, el projecte incorpora per primer cop la figura d’un àrbitre, el mallorquí Guillermo Cuadra, un exemple de la feina lligada a l’espectre de valors al camp, que se centrarà, no només en defensar la cura dels espais esportius, sinó en la conscienciació sobre la no-violència i el respecte als camps esportius en qualsevol modalitat.

Una altra novetat és que enguany el Consell farà jornades i col·loquis amb clubs i en col·laboració amb diferents federacions esportives per conscienciar.

«Els valors de l’esport» va arribar durant la temporada 2021 a gairebé 2.000 persones amb 70 xerrades a 24 municipis. En el període 2022 es preveu incrementar les ponències a 117 i l’abast a 3.000 persones.

Vídeos

acte esports