Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El primer Premi Mallorca de literatura infantil, disponible aquest Sant Jordi

El primer Premi Mallorca de literatura infantil, disponible aquest Sant Jordi

(19/04/2021)

Mare, d’on venen els infants?, de Caterina Valriu i Toni Galmès, ha estat editat per Disset Edicions

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha presentat avui dematí l’edició de Mare, d’on venen els infants?, obra guanyadora del primer Premi Mallorca de Literatura Infantil i que ja està disponible a les llibreries de Mallorca, coincidint amb la setmana de Sant Jordi.

Durant la presentació, Busquets ha confessat que «és un plaer i una alegria enorme presentar Mare, d’on venen els infants?» i ha agraït la feina i el talent de Caterina Valriu i Toni Galmés, així com de Disset Edicions, per enriquir la literatura infantil en català. Tot seguit, Busquets ha reiterat el compromís de l’equip actual del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística amb aquest gènere, «que contribueix a l’hàbit de la lectura des de petits i segurament enganxa qualque adult».

De fet, Valriu ha destacat que és una obra per compartir en família, que de ben segur agradarà als infants però també a «persones grans que són sensibles a labellesa de les il·lustracions o la poeticitat del relat».

Pel que fa a la part visual, aquarel·les fetes a mà, Galmés ha explicat que «no només il·lustra les paraules», sinó que està ideat de manera que, en la lectura, «es puguin entretenir molta estona a cada pàgina» i també ha destacat que així l’obra «permet diferents lectures».

Segons ha explicat l’editor Sebastià Marí (Disset Edicions), ara s’ha fet una primera tirada per a Mallorca i la setmana que ve ja es distribuirà a la resta d’illes i a la Península.

La categoria del Premi Mallorca de literatura infantil va ser creada a la darrera edició dels premis i està dotada amb 10.000 euros. De l’obra guanyadora, Mare d’on venen els infants?, el jurat en va destacar especialment la càrrega poètica que neix de la conjunció entre text i imatge, i l’originalitat en el tractament del tema de la maternitat pel fet de mostrar-la en la seva diversitat arreu del món.