Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president Galmés es compromet a reeditar el Pacte per la Inclusió amb EAPN Illes Balears

El president Galmés es compromet a reeditar el Pacte per la Inclusió amb EAPN Illes Balears

(01/09/2023)

L'objectiu de l’acord és millorar les condicions de vida de les persones que es troben en situació de risc, pobresa o exclusió social

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller de Benestar Social i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Guillermo Sánchez, ha rebut avui en audiència el president d’EAPN-Illes Balears. Xarxa per la Inclusió Social, Xavier Torrens, el secretari de l’organització, Antoni Parets, i el seu director tècnic, Andreu Grimalt. 

Durant la trobada, els representants de la institució insular s’han compromès a reeditar el Pacte per la Inclusió signat la passada legislatura per EAPN-Illes Balears i totes les formacions polítiques amb presència en el Consell de Mallorca i que té com a objectiu millorar les condicions de vida i les oportunitats de les persones que es troben en situació de risc, pobresa o exclusió social, i facilitar i consolidar la feina que es fa des de les entitats socials.

«Moltes de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat es veuen afectades per problemes d'atur, precarietat laboral, dificultats d'accés a l'habitatge, falta d'oportunitats i desigualtat. Per frenar aquesta situació, és necessari que les administracions ens coordinem amb qui coneix de més a prop aquestes situacions per establir un pla de feina efectiu i que ofereixi oportunitats reals a aquest sector de la població d’alta vulnerabilitat», ha destacat el president Galmés durant la trobada. 

En total, són una vintena les entitats del tercer sector social que formen part d’EAPN Illes Balears amb les quals l’IMAS té concertats diferents serveis, recursos i programes destinats a infants i famílies, persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. Aquesta organització sense ànim de lucre, que forma part d’EAPN Espanya i fa feina de manera estreta amb EAPN Europa, va ser creada el 2005 amb l’objectiu de combatre la pobresa i l’exclusió social a la nostra comunitat, i articular de manera unitària la interlocució amb les administracions públiques per defensar de manera coordinada els interessos generals dels col·lectius que representen i facilitar l’actuació de les entitats que en formen part. 

Ara queden per determinar quines seran les línies d’actuació que contemplaran aquest Pacte que serà el tercer que es firma amb el Consell de Mallorca i que preveu la creació d’una comissió per fer seguiment del correcte compliment de les línies d’actuació contemplades dins l’acord.