Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca rep els participants al 68è Congrés d’Història del Parlamentarisme

El president del Consell de Mallorca rep els participants al 68è Congrés d’Història del Parlamentarisme

(07/09/2016)

Un centenar de congressistes del 68è Congrés de la Comissió Internacional per a l'estudi de la Historia de les Institucions Representatives i Parlamentàries han visitat la seu del Consell de Mallorca i han estat rebuts pel president Miquel Ensenyat

Els participants al del 68è Congrés de la Comissió Internacional per a l'estudi de la Historia de les Institucions Representatives i Parlamentàries que té lloc a Palma entre els dies 6 i 9 de setembre han visitat la seu del Consell de Mallorca com a part de la trobada d’estudis que porten a terme.

 

Un centenar de congressistes han pogut visitar la planta noble i el Servei de Protocol del Consell els han explicat les principals obres i peculiaritats de l’edifici a la sala de plens.

 

Posteriorment, els ha dirigit unes paraules el president Miquel Ensenyat. Durant el seu discurs, el president del Consell de Mallorca els ha donat la benvinguda a la institució, ha recordat els precedents històrics del Gran General Consell, s’ha mostrat compromès amb una democràcia viva i participativa i ha convidat als congressistes a visitar l’illa.

 

A manera de resposta, el cap del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears, Sebastià Serra, i el president de la Comissió Internacional per a l'estudi de la Historia de les Institucions Representatives i Parlamentàries, Joseba Agirreazkuenaga, han agraït al president Ensenyat la rebuda al Consell de Mallorca.

 

Per acabar, el Consell de Mallorca ha oferit un petit refrigeri a càrrec dels alumnes del Curs de Formació per a l’Ocupacio´de Col·lectius Vulnerables de Persones amb Discapacitat de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. També han rebut un lot d’obsequis de la institució.

 

La Comissió Internacional d’Història Parlamentària és una comissió afiliada al Comitè Internacional de Ciències Històriques que fou fundada el 1936, i per tant, enguany compleix 80. El seu objectiu és la discussió i publicació de recerques sobre les institucions representatives i parlamentàries, en contraposició als corrents antiparlamentaris que es donaven a l’Europa d’entreguerres. Entre les activitats de la ICHRPI destaquen els congressos anuals, les sèries d’estudis i la publicació de la revista semestral Parliaments, Estates and Representation.