Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures, es reuneixen amb representants de la plataforma «Al Molinar port petit»

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures, es reuneixen amb representants de la plataforma «Al Molinar port petit»

(03/08/2015)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s’ha reunit avui dematí amb representants de la plataforma «Al Molinar port petit», integrada per diferents entitats com Salvem es Molinar, ARCA, Vogar i Ciar, GOB, Amics de la Terra i Greenpeace.

La finalitat de la trobada amb la corporació insular és la d’establir un primer contacte i presentar la feina que duen a terme. «És una primera presa de contacte amb el Consell Insular. Havien signat abans de les eleccions el compromís de conservar les instal·lacions i l’edifici sota la premissa de gens de creixement. Aquest compromís segueix viu», ha explicat el portaveu d’«Al Molinar port petit», Pedro Martínez, que ha acudit a la reunió acompanyat d’Àngels Fermoselle (ARCA), Margalida Ramis (GOB), Sandra Yuso (Greenpeace), Antoni Pascual i Aina Obrador, de Salvem el Molinar.

Ensenyat, per la seva banda, ha recordat que els partits que formen part del govern del Consell ja varen mostrar la seva voluntat de redimensionar el projecte inicial de reforma i ampliació del Molinar. «Qualque dia haurem de fer un gran homenatge a totes les persones que han lluitat, des d’un redol petit o abastant el país sencer, per salvar aquesta terra del desenvolupisme voraç, el dobler fàcil i la destrucció permanent. Que no baixin mai la guàrdia, però ara que comptin amb el Consell al seu costat», ha explicat el president del Consell.

Cal recordar que el polèmic projecte té una forta contestació per part del veïnat del barri costaner, on gairebé el 90 % dels residents hi està en contra. 
Els activistes han duit a terme una tasca intensa des de l’any passat, quan varen tenir coneixement del projecte. Des de llavors, han fet campanyes de conscienciació i repartiment de fulls informatius amb la intenció d’aturar l’ampliació del port i de respectar la història i la imatge des Molinar.