Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Ple del Consell dóna llum verda a l’aprovació inicial dels pressuposts per al 2019

El Ple del Consell dóna llum verda a l’aprovació inicial dels pressuposts per al 2019

(27/11/2018)

En la sessió extraordinària celebrada aquest dimarts, el resultat de la votació ha estat de 17 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Podem Mallorca) i 14 en contra (Partit Popular, Ciutadans i El Pi-Proposta per les Illes) i una abstenció.

 

 

El Ple del Consell ha aprovat inicialment els pressuposts d’aquesta institució per al 2019. En la sessió extraordinària celebrada aquest dimarts, el resultat de la votació ha estat de 17 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Podem Mallorca) i 14 en contra (Partit Popular, Ciutadans i El Pi-Proposta per les Illes) i una abstenció.

 

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha defensat que es tracten dels pressuposts més alts de la història de la institució, 486 milions en termes consolidats i amb un increment del 5,8 % en relació a l’anterior exercici. Això, tot i la regla de la despesa i el Pla Econòmic i Financer, i la destinació de 21,8 milions d’euros per a les emergències del Llevant.

 

Una institució sanejada

El Consell es consolida com a una institució econòmicament forta, amb previsió de superàvit per al 2019 i amb un deute viu previst pel 2019 de l’1,41 %, el més baix de la seva història. En termes absoluts, s’ha passat dels 133 milions de deute bancari de 2015, fins als 6,9 milions de 2018.

 

Els pressuposts més socials de la història

Les persones continuen essent la prioritat fonamental del Consell, reflectida a uns pressuposts en què benestar social supera el 40 % dins del pes total dels departaments de la institució, arribant als 191 milions d’euros d’aportació.

 

Comptes municipalistes

Aquest és el segon pressupost més alt per a les entitats locals de tota la legislatura. Mentre que al 2018 aquestes aportacions arribaren a un rècord absolut de 33,4 milions d’euros, el 2019 seran de 26,8 milions.

 

El Ple extraordinari d’avui s’ha iniciat amb la intervenció del president deJoan Carles Verd. laFederació d'Entitats Locals de Balears (FELIB), Joan Carles Verd i, a continuació, el conseller Bonet ha defensat els pressuposts i per últim, s’ha passat a debatre les diferents esmenes presentades pels grups polítics amb representació al Consell.

 

«Deixam un Consell més fort, més sostenible, amb més capacitat que mai per seguir creixent, un Consell més pressent a la vida dels mallorquins i les mallorquines, sempre començant per aquells que més necessiten de la mà del sector públic», ha insistit el conseller Bonet.