Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Ple del Consell de Mallorca aprova destinar 205.000 euros a projectes culturals i patrimonials

El Ple del Consell de Mallorca aprova destinar 205.000 euros a projectes culturals i patrimonials

(07/04/2020)

Són subvencions nominatives a entitats i el Ple les ha aprovades per unanimitat

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui destinar 205.000 euros en subvencions nominatives a organismes i entitats que tenen com a objectiu promoure, difondre i conservar diferents expressions culturals. Concretament, es concedeixen ajudes al Bisbat de Mallorca, a la Federació de Bandes de Música, a la Federació de Música i Ball Mallorquí i al Teatre del Mar.

Durant el Ple, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha recordat que les partides corresponents a aquestes subvencions varen ser aprovades als pressupostos de 2020 i ha insistit en la voluntat de col·laborar amb empreses i entitats que fan feina per difondre, promocionar i conservar el nostre patrimoni, cultura i llengua, i que també es veuen afectades per la crisi sanitària de la COVID-19.

Pel que fa a la Federació de Bandes de Música, la dotació de la subvenció és de 80.000 euros i respon a la voluntat del Consell de fomentar i promocionar les activitats musicals que es desenvolupin a Mallorca amb l’objectiu d’afavorir i incentivar la voluntat de formació i d’autoformació de les bandes i estimular-ne la capacitat de desenvolupar accions i iniciatives musicals, a més de promocionar la música, especialment la que constitueix el nostre patrimoni musical. Amb els doblers que el Consell aporta a la Federació es podran organitzar festivals i concerts a diferents indrets de Mallorca, quan la situació derivada de la propagació del coronavirus ho permeti.

El Ple també ha aprovat una subvenció de 60.000 euros a la Federació de Música i Ball Mallorquí per al foment del coneixement i la pràctica viva de la cultura popular tradicional de Mallorca en les seves diverses manifestacions. Així, gràcies a l’aportació del Consell es podran organitzar trobades d’escoles de música i ball i ballades populars, entre altres esdeveniments, també quan sigui possible.

Pel que fa al Bisbat, el Consell hi aportarà enguany 25.000 euros per al projecte anual de catalogació informàtica del fons de la Biblioteca Diocesana, com a part del seu projecte cultural.

La quarta subvenció nominativa del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística aprovada avui per unanimitat pel Ple és de 40.000 euros, que es destinaran al Teatre del Mar per al desenvolupament de la seva activitat anual. Així, es fomentarà i incentivarà la producció en les arts escèniques i els projectes socials i educatius d’aquest teatre de Palma, tot d’una que els equipaments culturals puguin reprendre l’activitat.