Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Patronat del Teatre Principal de Palma delega en els tècnics de la casa les funcions gerencials fins que es resolgui el concurs públic

El Patronat del Teatre Principal de Palma delega en els tècnics de la casa les funcions gerencials fins que es resolgui el concurs públic

(22/08/2023)

El Consell de Mallorca posa en marxa el concurs públic que designarà qui gestionarà la sala pública a partir de l’any que ve, tot i que la programació ja està garantida fins al mes de juny de 2024

Els treballadors del Teatre Principal de Palma assumiran les funcions de la direcció del teatre a partir del primer de setembre, quan es faci efectiva la renuncia de l’actual equip directiu. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, i també vicepresidenta del Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma, ha repartit avui matí les atribucions i funcions del director gerent entre els caps de servei del Principal. D’aquesta manera, tot i que en un primer moment Roca ha assumit la gerència de la sala pública, les funcions no dependran d’ella, sinó que, amb la celebració del Patronat, ja han quedat cedides a perfils tècnics de la fundació, que comptaran amb el suport administratiu i jurídic del Consell de Mallorca. 

Roca ha insistit que la programació del Teatre Principal està garantida fins al juny de 2024. A més, assegura que, “amb la bona feina que fan diàriament els treballadors, el Teatre Principal no es veurà afectat, en cap cas, per la renúncia de l’actual equip directiu a continuar gestionant la sala fins a la resolució del concurs públic”. Per tant, insisteix que “la programació i el funcionament del Teatre Principal no ha perillat, ni perilla, en cap moment”. 

Aquesta decisió s’ha pres avui en la constitució del Patronat de la Fundació del Teatre Principal: ha estat aprovada amb els vots a favor del Partit Popular, Vox i El Pi i les abstenciones del PSIB i Més per Mallorca. 


Un projecte cultural "sense interessos partidistes"

El projecte cultural del Consell de Mallorca passa per despolititzar aquest alt càrrec que, des de fa anys, està supeditat als canvis polítics. El Departament de Cultura i Patrimoni, dirigit per Antònia Roca, pretén posar la cultura i la programació del Teatre Principal “per damunt de tot” i, per això, "ha de disposar del projecte més rigorós tècnicament i artísticament". 

És per això que el Consell de Mallorca ja s’ha posat en marxa i ha començat a reunir-se amb els sectors implicats per redactar les bases del concurs públic. De fet, entitats culturals ja han manifestat el seu acord i bona sintonia amb aquesta mesura. Està previst que durant els primers mesos del 2024 es conegui la iniciativa guanyadora. 

Roca recorda el compromís ferm de la institució insular amb la cultura i remarca que, amb aquesta mesura, "s'estabilitzarà la direcció del Teatre Principal i no dependrà dels futurs canvis de govern que es puguin produir al Consell de Mallorca, ja que la cultura no té color polític".