Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Museu de Mallorca s’obre enguany a diferents disciplines artístiques

El Museu de Mallorca s’obre enguany a diferents disciplines artístiques

(20/02/2020)

La programació inclou concerts, exposicions fotogràfiques i concerts a les sales del Museu de Mallorca

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, han presentat avui dematí la programació d’activitats previstes al Museu durant el 2020 i que inclou activitats educatives, cicles de conferències, congressos i jornades, commemoració de dates senyalades, exposicions temporals, concerts i representacions teatrals.

Busquets ha explicat que aquesta programació és “un valor afegit per al públic del Museu de Mallorca i alhora seguim amb pas ferm el camí de donar a conèixer el Museu de Mallorca a diferents públics perquè conté una gran riquesa, ens ajuda a conèixer la nostra història”.

Durant la roda de premsa, que ha tengut lloc a una de les sales del Museu, la consellera ha lloat la idea de la directora del Museu de fer dialogar la col•lecció permanent amb altres de temporals de diferents disciplines artístiques, així com la programació de conferències que ajuden a posar en context algunes de les peces del fons museístic.

Salvà ha explicat que la cita més immediata de la nova programació és el III Workshop Internacional. La Prehistòria i la Protohistòria de les Illes del Mediterrani Occidental, una trobada de la comunitat científica per posar en comú les investigacions sobre les pràctiques socials i els espais domèstics de la Mediterrània.

Així mateix, ha detallat que en els pròximes mesos les sales del museu acolliran representacions teatrals, tallers d’observació, concerts de diferents estils musicals, i exposicions temporals com ara la mostra fotogràfica de Guillem Bestard “Fotografies 1900-1930” produïda per l’Ajuntament de Pollença i “La dona treballadora a Mallorca a través de la fotografia”.

Així mateix, el Museu de Mallorca acollirà, al pati, projeccions de pel•lícules en el marc de l’Atlàntida Film Festival, i serà la seu de cicles de conferències entorn al vi i la xocolata, en relació a peces del fons del Museu.

D’altra banda, al delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivellas, ha explicat que, amb motiu del Dia de les Illes Balears hi haurà una setmana de portes obertes, del 25 de febrer a l’1 de març, amb visites guiades a l'exposició “100 anys de glamur” i es realitzarà un taller familiar d’indumentària històrica (Historic Fashion Day), a càrrec de Carmen Mezquida, membre de l’equip didàctic del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. “Aquestes activitats previstes per la Delegació fomenten l'intercanvi de programació entre els centres de les Illes”, ha subratllat la delegada.

Consultau aquí la programació del Museu de Mallorca.