Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Museu de Mallorca celebra els seus primers 60 anys amb una instal·lació d’Art Contemporani

El Museu de Mallorca celebra els seus primers 60 anys amb una instal·lació d’Art Contemporani

(24/11/2021)

A l’acte, en què s’ha projectat un videomapatge, han assistit autoritats i públic del museu

El Museu de Mallorca ha celebrat avui el seu 60è aniversari amb un acte en el qual han participat autoritats com ara la presidenta del Consell, Catalina Cladera; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, que han acompanyat la directora del Museu, Maria Gràcia Salvà, i el públic del centre. A l’acte hi han participat un centenar de persones.

Després dels discursos institucionals, el públic assistent ha pogut gaudir d’una instal·lació de videomapatge realitzada per Dalumen Lab expressament per a la celebració i que s’ha projectat al pati del museu tot utilitzant alguns dels elements arquitectònics de l’espai com ara les característiques arcades i el finestral gòtic.

«Seixanta anys després, el Museu de Mallorca continua essent un projecte de futur» ha expressat la presidenta Cladera. «Volem compartir amb tothom aquest aniversari perquè precisament compartir, difondre, mostrar als mallorquins i mallorquines la seva història a través del patrimoni va ser l’origen del Museu de Mallorca i amb aquest compromís continuam fent feina».

Durant la seva intervenció, Busquets, ha agraït la feina feta per tot el personal del Museu durant tota la seva història i ha dedicat unes paraules al primer director, Guillem Rosselló-Bordoy (present a l’acte), Joana Maria Palou, que també va ocupar el càrrec i ha assistit a l’acte, a Tomeu Salvà, qui ha excusat la seva assistència, i a l’actual directora, Maria Gràcia Salvà.

Busquets ha recordat que el Museu de Mallorca custodia patrimoni de la nostra història, amb una museïtzació actualitzada i amb activitats i noves incorporacions de patrimoni que tenen visió de futur, per fidelitzar visitants i també per captar nous públics.

L’actual directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, ha destacat la presència de l’associació d’amics del museu perquè, segons ha dit “el públic és la part més important del museu” i ha agraït que visitin el museu i animin més gent a recórrer els seus passadissos i gaudir de l’art i el patrimoni.