Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El model mallorquí de gestió de residus inspira els experts i les expertes en sostenibilitat

El model mallorquí de gestió de residus inspira els experts i les expertes en sostenibilitat

(09/04/2022)

La vicepresidenta Ribot recorda que «no podem ser sostenible si no ho som tots a la vegada»

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, han visitat les instal·lacions del parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (TIRME) amb personal expert en sostenibilitat, en el marc de la Cimera de Destinacions Sostenibles organitzada per la Fundació Mallorca Turisme del Consell, en coordinació amb l’Organització Mundial del Turisme.

Com a part del programa social de les jornades, els experts han comprovat de primera mà els projectes de sostenibilitat que es duen a terme a Mallorca. El parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca i el model de gestió integral de residus implantats a l’illa són els millors exemples de bones pràctiques.

La idea clau és assolir l’objectiu estratègic de residu zero que promulga la filosofia de l’economia circular. El fet de ser una illa ens posa en una situació més complexa que altres territoris i, per això, cal continuar treballant per una Mallorca sense residus.

Sobre la visita amb experts internacionals, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient destaca que «no podem ser sostenibles si no ho som tots a la vegada. Si volem aconseguir la Mallorca sostenible del demà, hem d’apostar pel projecte transformador “Tanca el cercle” del Consell, per aconseguir un vertader canvi de model».

«Queda molta feina per fer, hi ha molts d’exemples parcials i simbòlics, i estic convençuda que cada vegada som més els que veim que amb l’emergència climàtica és més important que mai “tancar el cercle” i convertir els residus en recursos», ha conclòs la consellera Ribot.

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient continua treballant amb el projecte de construcció de cinc plantes noves de compostatge, un pla estratègic per tancar el cercle de la matèria orgànica a Mallorca.

L’economia circular té com a objectiu que el valor dels productes i els materials es mantengui en l’economia com més temps millor. Es tracta d’implementar una economia nova, no lineal, basada en el principi de tancar el cicle de vida dels productes, els serveis, els residus, els materials, l’aigua i l’energia. D’aquí prové la importància cabdal del sector de residus en aquest sistema basat en la sostenibilitat econòmica, ambiental i social.

Amb la visita d’avui es vol demostrar que Mallorca és referent en matèria d’economia circular a les Balears, impulsant projectes innovadors a través de grans aliances amb sectors estratègics amb els agents socials.